enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
ALTIN
2.307,96
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

3.000 kadın Cankurtaran Yaz Kampı’nda buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cankurtaran Yaz Kampı’na bu yıl 28 mahalleden 3.000 kadın katıldı. Ev kazaları, deprem ve yangın gibi eğitimlerin verildiği kampa katılan kadınlar gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

3.000 kadın Cankurtaran Yaz Kampı’nda buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Benim Mahallem Projesi kapsamında ilk kez 2017 yılında hayata geçirilen Cankurtaran Yaz Kampı bu yıl da dolu dolu geçti. 20 Haziran’dan başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Yaz Kampı, Benim Mahallem projesi kapsamında Mahalle Meclisi kurulan 28 mahalle ile Kent Konseyi El Emeği Pazarı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Merkezi üyesi kadınları ağırladı. Bu kapsamda Akçeşme, Sevindik, Sümer, Bağbaşı, Zeytinköy, Kervansaray, İlbade, Bahçelievler, Gültepe, Muratdede, Karşıyaka, Aktepe, Fatih, Karahasanlı, Hacıkaplanlar, Kayhan, Cumhuriyet, Başkarcı, Gerzele, Akkonak, Kınıklı, Yunus Emre, Hürriyet, Pelitlibağ, Korucuk, Anafartalar, Değirmenönü ve İncilipınar Mahallesi’nden toplam 3.000 kadın kampa katıldı.

Çocuklar da unutulmadı

Kampta gün boyu gönüllerince eğlenen kadınlara çeşitli eğitimler de verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kadınlara “Ev Kazaları ve Çocuklar için Güvenli Yaşam” eğitimi ile Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) “Afet Farkındalık ve Deprem Anında Bilinçli Tahliye” eğitimi verdi. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ise “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması konusunda sunum yaptı. Eğitimlerin yanında harmandalı oynayarak stres atan kadınlar gün boyu farklı etkinliklerde güzel bir gün geçirirken, çocuklar da geleneksel oyunlar oynayarak eşsiz doğası bulunan Cankurtaran Mesirelik Alanı’nın keyfini çıkardı.

El ele, gönül gönüle

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi’nin uzun yıllardır düzenlediği Cankurtaran Yaz Kampı’nın kısa süre önce finalini yaptıklarını hatırlattı. Kadınlarla birlikte hayata geçirdikleri her projenin başarı ile sonuçlandığını anlatan Başkan Zolan, “Bugüne kadar Denizli’mizi daha iyiye, daha güzele taşımak için el ele, gönül gönüle çalıştık, inşallah bundan sonra da aynı heyecan ve azimle yolumuza devam edeceğiz” dedi. Kent Konseyi’nin birçok proje ve çalışma ile kentte yaşayan herkes için gayret ettiğini ifade eden Başkan Zolan, “Yaz kampımızda yaklaşık 2,5 ay boyunca hanım kardeşlerimiz hem eğlendi, hem de aldığı eğitimlerle kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Kampımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.