enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Rektör Bağ’dan PAÜ BİYOM açıklaması

Rektör Bağ’dan PAÜ BİYOM açıklaması
A+
A-

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üniversite yönetimi ile mezkezde çalışma yapan öğretim görevlileri arasında büyük gerginlik yaşandı.Üniversite yönetiminin merkezde yapılacak proje için yetiştirilen bitkileri kanalizasyon yapımı için sökmesi merkezde çalışan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın tepkisi ile karşılandı. Yaşanan olayla ilgili PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ bir açıklama paylaştı.

Hüseyin Bağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konunun yanlış aksettirildiğini belirterek,

Arazinin boş ekilmemiş yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde kanal açtık, boruyu döşeyip kapatacağız. Daha sonra üzerine istedikleri her şeyi ekip dikebilirler. Görüntüdeki ağaçları kepçe söktü. Onları da saksıya aldık. İstenildiği an tekrar dikilebilir. Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır.

Arazinin bu kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat ben izah ettim. Hocamız arazilerine girmemize izin vermeyeceklerini, direneceklerini söyledi. Günlerdir de çalışma yapılmasını engellediler. Bugün de hocalara zor kullanılması gibi bir şey kesinlikle olmamıştır.BİYOM Merkez binası ve sera binası kısmı ile uygulama arazisi arasında bir kanal vardır. Bu çalışma uygulama arazisi kısmında yapılmıştır. Merkez binası ve sera kısmında hiçbir çalışma yapılmamıştır. Merkez binası ve seranın atık suları (yani tuvalet, lavabo, duş vb. atıklar) için kanalizasyon bağlantısı yapılmamış, öylece dışa akmaktadır. Bu da toplum sağlığı açısından uygun değildir. BİYOM Merkez binası ve seranın atık suları da hocalarımızın yapılmasına direnç gösterdikleri hatta bağlanacaktır. Kampüs alanımız dar bir alan, yeni projeler için yere ihtiyaç var. Üniversitemizin dağın yamacında olan yıllardır atıl kalan bir alanı var. Bu alanda yeni projelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Söz konusu projelerimiz şunlar:
1) Botanik Bahçesi: Bu projeye geçtiğimiz Kasım ayında başladık. Nisan ayında ilk etabı tamamlanacak. İkinci etabı ise bu yıl Ekim ayında tamamlanacak.
2) Kreş Projesi: Ödeneği hazır. İhale sürecinde.
3) Bilim Müzesi
4) Yapay Zeka Uygulamaları Mükemmelliyet Merkezi
5) Çocuk Üniversitesi ve kütüphanesi
6) Öğrenci Projeleri Geliştirme ve Destek Merkezi: (Teknofest vb. yarışmalar için)

Bu projeler gündem olan araziyi çevreleyen bölümlerdir. Söz konusu atık su hattı tüm projeler için bir alt yapı çalışmasıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.