enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4757
EURO
34,9765
ALTIN
2.433,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Osman Zolan da Kampanyaya Katıldı, Maaşı Ne Kadar?

Osman Zolan da Kampanyaya Katıldı, Maaşı Ne Kadar?
31.03.2020
A+
A-

Türkiye’de ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar için destek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan bir bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya çok sayıda kişi destek verirken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kampanyaya 6 aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Peki Osman Zolan’ın maaşı ne kadar? Kampanyaya ne kadar bağışladı?

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde ekonomi durma noktasına geldi. Hal böyle olunca Türkiye’de ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar için destek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan bir bağış kampanyası başlattı.

Milli dayanışma olarak adlandırılan kampanyaya ilk bağış Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan Milli dayanışma kampanyası için 7 aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok bakanın da kampanyaya destek olduğunu belirtti.

30 Mart 2020 tarihinde telekonferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantısının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Türkiye’de giderek etkisini arttıran Koronavirüs salgınına yönelik yardım açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Dayanışma kampanyasına 7 aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Erdoğan’ın maaşı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşı Ne Kadar? Kampanyaya Ne Kadar Bağışladı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilen 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi’ne göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı 2020 yılı için 81 bin 250 TL oldu. Buna göre Erdoğan, kampanyaya 7 aylık maaşını yani 568 bin 750 TL bağışlamış oldu.

Koronavirüs salgını sonucunda ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için başlatılan Milli Dayanışma kampanyasına bir destek de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan geldi. Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından twitter üzerinden bağış açıklamasında bulundu.

Kendisinin ve emekli olan eşinin 6 aylık maaşlarını koronavirüs mücadelesi kapsamında başlatılan Milli Dayanışma kampanyasına bağışladığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Osman Zolan’ın maaşı ne kadar? Sorusu merak konusu oldu.

Osman Zolan’ın Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de belediye başkanı olarak görev yapanların maaşları, belediye başkanı oldukları il ve ilçelerin nüfusuna göre belirlenmektedir. Nüfusu en yüksek belediye başkanı için 28 bin lira, en düşük belediye başkanı için ise 9 bin lira olarak belirlenmiştir.

2020 yılı için belirlenen belediye başkanı maaşları şu şekildedir;

Nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 9 bin lira
Nüfusu 50 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 10 bin lira
Nüfusu 100 bine kadar olan il ve ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 12 bin lira
Nüfusu500 bine kadar olan il ve ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 16 bin 500 lira
Nüfusu 1 milyona kadar olan il ve ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 19 bin lira
Nüfusu 2 milyona kadar olan il ve ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 22 bin lira
Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan il ve ilçelerde belediye başkanı maaşı yaklaşık 28 bin liradır.

OSMAN ZOLAN 117 BİN TL BAĞIŞLADI

Bu rakamlar ışığında Osman Zolan’ın maaşı 19 bin 500 TL olarak belirlendi. Zolan’ın 6 aylık bağışı 117 bin TL olarak bağışlanmış oldu.

HABER:EBRU ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.