enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’ye Bak – Ahmet Deda ile Politik Analiz

Yerel yönetim seçimlerine son beş ay. Seçimlere doğru zaman biterken politik işlerde ayrıntılar bitiyor mu? Yoksa genel merkeze kendilerini ACAR gösterip, içi tam dolmamış işler mi yapıyoruz?

Denizli’ye Bak – Ahmet Deda ile Politik Analiz
29.10.2018
A+
A-

Bütün bunları Denizli için yazıyorum. Neden mi? Gazeteci kardeşim Ayhan Çimendağ ile CHPli gençlerin Gençlik Merkezi açılışına gittik. Gençlik Merkezi’nin ön cephesinde ECEVİT fotoğrafları. Kapının önünde gençlerin azınlıkta olduğu, beyaz saçlı CHPlilerin ise çoğunlukta olduğu bir açılış.

Açılışta aday adaylarını gördüm. Ekibi ile Sedat Demirci alandaydı.  Bir ara CHP Denizli Vekili Kazım Arslan’ı eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’ın yanında gördüm.  Avukat Şeniz Süzek Doğan aday adayı olarak meydanlardaydı. Bir ara da Adil Demir’i de gördüm. Bir baktım kuantum uzmanı Kerim Turan ile Cumhuriyetçi Nevzat Deniz kaldırımın solundan, soldan soldan bana yürüyorlar. Tam yanıma geldiler, espriyi patlattım; “Lütfen gençlerin açılışına geldik demeyin. Geldiyseniz burada kalın. Zaten üç beş genç var, beyaz saçlılar olarak gençleri azınlıkta bırakmayın. Yanımda durun.” dedim.  Espriyi sonradan kavrayan Nevzat Deniz ve Kerim Turan epey güldü.

CHP Denizli’de seçime beş ay kala hala büyükşehir ve ilçelerin adaylarını belirlemedi ise, hala nasıl aday belirlenecek belli değil ise;

  • CHP bu seçimlere NASIL hazırlanıyor?
  • Gülmemek için sol şeridi kullanmak işin en doğrusu mu?.
  • CHP Denizli’de neden ön seçim yapmıyor? Delegelere mi güvenmiyor? Yoksa CHP parti üyelerini iyi bir seçici olarak mı görmüyor?

CHP önceki seçimde sağdan gelen bir kaptanla yol aldı. Peki ne oldu? Kıl payı yarışı kaybetti. Şimdi o kaptanı İyi Parti kaptı gibi.

CHP Denizli’de ne yapmalı? CHP Denizli’de önce duygusallıktan uzak tabandan halkın sesine kulak vermeli ve;

1-) Acilen adaylarını ön seçim ile belirlemeli.

2-)Bütün ilçelerde yola SOL şerit kaptanlarla tam gaz devam etmeli.

3-) Üretime dayalı projelerini halka sunmalı.

4-) Parti içindeki genç-yaşlı tartışmalarını acilen proje tartışmalarına döndürmeli.

Adnan Keskin

CHP’nin Büyükşehir adayı kim olacak?

İki yıldır alanlarda çalışan Adnan Keskin için muhalifleri kulislerde neler diyor? “Adnan Keskin bizim abimiz. Yaşı biraz fazla.”  Peki Adnan Keskin kadar çalışan var mı? Köyde, kentte, mevlütte, düğünde Adnan Keskin var. 7/24 halkın içinde.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan

Geçen dönem büyükşehir seçimini kaybeden CHP’li Kazım Arslan için ne diyorlar? “Kazım Arslan vekilliğe fit oldu.”  Bir yandan da “Kazım Arslan çok mu genç?” diye soruyorlar.

Melike Basmacı

Peki eski vekil Melike Basmacı bir kadın olarak neden aday olmuyor? Aday olmamasının sebebi -partililerin yaptığı dedikoduya göre-  bir yakınının FETÖ’cü olması imiş. Böyle bir dedikodu neden bugünlerde yapılıyor? Vekil iken neden sorulmadı? Bu ucuz bir ayak oyunu değil mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca

Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca bir Denizli vekili olarak neden bu yaşananlara müdahale etmiyor?  Yoksa Karaca da kalan sağlar bizimdir politikasına mı göz kırpıyor?

Arif Balkanay

Denizli’de büyükşehir için resmen tek başvuruyu eski Merkezefendi Belediye Başkan adayı Mimar Arif Balkanay yaptı. Büyükşehir adaylığı için Arif Balkanay ve Kazım Arslan arasında mı gidilip gelinecek, yoksa genel başkanın Denizli için ayrı bir yol haritası mı var?

Denizli’de CHP’nin kaderine suskun kalanlar, eğer ilçeleri unuttularsa, Nisan’da da Denizli’de 1 Nisan şakasına da hazır olmalı.

Egeyön yayıncılık olarak genç ve dinamik ekibimiz ile karış karış Denizli ve ilçelerinde olmaya devam edeceğiz.

Yakında ‘Muhtarlar Konuşuyor’ röportajlarımız da yayına giriyor.

www.egeyonhaber.com  ve www.denizlidedahaber.com  ‘u takip etmeye devam edin.

Esen Kalın..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.