enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5921
EURO
34,8652
ALTIN
2.502,81
BIST
9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizi olamayan Denizli’de tersane kurdu, gemi yaptı

Denizli’de Pandemi nedeniyle işsiz kalan menajer Hasan Kocabıyık, işsizliğin çaresini denizi olmayan Denizli’de tersane yapmakla buldu. 1,1 milyon avro yatırımla tersane kuran genç girişimci, yaptığı gemileri 210 kilometre mesafedeki Göcek’te suya indirecek. Çalışmaların hızla sürdüğü imalathanede yapılan 22 metrelik gemi şimdiden Hırvatistan’a satıldı. Kocabıyık, hayali olanın mutlaka yılmadan hayalinin peşinde koşması gerektiğini söyledi.

Denizi olamayan Denizli’de tersane kurdu, gemi yaptı
23.01.2021
A+
A-

Denizlili Genç girişimci Hasan Kocabıyık denizi olmayan Denizli’ye tersane açtı. Oğlunun adını taşıyan Arsen Lorenzo Denizcilik şirketini kuran Kocabıyık, Bozburun’da bir mobilya üretim atölyesini satın alıp tersaneye çevirdi. 3 bin metrekare kapalı alanda özel sipariş tekne ve yat üretimine başlayan Kocabıyık, üretim aşamasındaki 22 metrelik özel tekneyi Hırvatistan’da bir turizm firmasına kiralamayı planlıyor.  

ORTAKLIK YÜRÜMEDİ DENİZLİ’YE TAŞINDI

Daha önce Marmaris’te bir tersanenin ortağı olan Kocabıyık ortaklık yürümeyince tersanesini Denizli’de açma kararı aldı. İstanbul’da tekne üretiminde deneyimli çalışanlar ile Denizli’de mobilya sektöründeki ustalardan 17 kişilik bir ekip kuran Kocabıyık lamine malzemeler ile tekne üretimine başladı.  Toplam 1,1 milyon Euroluk yatırım yapan Kocabıyık yıl sonuna kadar yatırım miktarının 2 milyon Euroyu bulacağını söyledi.

SANATÇI MENAJERİYLE İŞ İNSANI OLDU

Uzun yıllar sanatçı menajerliği yapan Kocabıyık; “Corona eğlence sektörünü çok etkiledi. Bir şey yapamıyoruz bari yatırım yapalım dedik. Zaten tekne ve yatlara merakım vardı. Bu benim hobim.  Bu sektör de eğlence ve keyif üstüne kurulu bir sistem. Tuzla’dan tekne ustaları getirdik. Mobilya üretim atölyesi satın aldık ve üretime başladık” diye konuştu.  

22 METRELİK TEKNE HIRVATİSTAN’A GİDECEK

Tersanede 22 metrelik bir tekne üzerinde çalıştıklarını kaydeden Kocabıyık; “Bu teknemiz tamamlandığında Hırvatistan’a gidecek. 5 metre genişliğinde 4 misafir iki de personel kabinine sahip çift motorlu bir tekne olacak. Yurt dışında turizm sektöründe kiralama odaklı değerlendirilecek. Anlaşmaları yapıldı. Burada denizci modeli tekneler de üretiyoruz. Profesyonel denizciler için modeller tasarlıyoruz. Birini tamamladık. Yurt dışından bir tasarım firması ile çalışıyoruz. 22 metrelik bir teknenin imal süreci yaklaşık bir yıl. Dünya piyasasında değeri 1,5 milyon Euro dolaylarında” ifadelerini kullandı.  

ŞÜPHE İLE BAKIYORLAR

Her şeyin hayal bir hayal ile başladığını söyleyen Kocabıyık, “5 yıl önce bu işi yapacağım aklıma gelmezdi. Biraz şartlar biraz da meraktan bu işe girdik. Sevdiğim şey yatırıma dönüştü. Denizi olmayan bir yerde tersane kurma fikrine şüphe ile bakıyorlar. Böyle bir sorun var. Gelip gördüklerinde, buradaki çalışmaya tanık olduklarında ise çok şaşırıyorlar. Tekne yaptırmak isteyen insanlar oldu. Pazarlığın sonunda bile hala inanamayan insanlar çıktı. ‘Ne alaka?’ diye görüyorlar ama dünya yat sektörü deniz kıyısından uzaklaşıyor. Çünkü kıyı şeridinde inanılmaz bir pahalılık var. Ben burada olmamı sektöre anlatabiliyorum ama Denizli’ye anlatamıyorum” diye konuştu.    

YAPILAN TEKNELER 210 KİLOMETRE UZAKTA SUYA İNDİRİLECEK

Denizli’de üretilen tekneler 210 kilometre mesafedeki GöceK’te suya indirilecek. Bunun için ciddi bir planlama gerektiğini söyleyen Kocabıyık, “Çizimden suya indirilene kadar büyük bir planlama gerektiriyor. Biz belli bir ölçüye kadar olan tekne ve yatları Göcek’e indireceğiz. Profesyonel olarak taşıyan firmalar var. Bu firmalar ile tespit anlaşması yapıyoruz. Yol güzergahı belirliyoruz. Valilikler, karayolları bizlere yardım ediyor. Mobesa ve trafik tabelalarını söküyorlar. Alt geçit türü yerlerde ise alternatif yollara yönlendiriliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: sozcu.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.