enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Fazıl Necdet Ardıç: Sorunlarını çözen öncü bir Tabip Odası olmaya çalışacağız!

Denizli Tabip Odası 17 Nisan 2022’de seçime gidiyor. Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, seçim öncesi Egeyön Haber’e özel röportaj verdi. Ardıç, neden aday olmaya karar verdiği, Hekimlerin mesleki olarak yaşadığı sorunları ve yönetime gelmeleri halinde atacakları adımları Egeyön TV Youtube kanalına anlattı.

Fazıl Necdet Ardıç: Sorunlarını çözen öncü bir Tabip Odası olmaya çalışacağız!
16.04.2022
A+
A-

Denizli Tabip Odası 17 Nisan 2022 Pazar günü seçime gidiyor. Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayı Prof.Dr Fazıl Necdet Ardıç, seçim öncesi son değerlendirmeleri Egeyön Tv Youtube kanalına yaptı. Ardıç, neden aday olduğunu, yeni dönemde neler hedeflediğini, Denizli’de gördüğü sorunları ve planladığı çözümleri anlattı.

Soru-Cevap şeklinde gerçekleşen röportajımız:

Fazıl Necdet Ardıç Kimdir?

Ben Ege Üniversitesi mezunuyum. 1989 mezunuyum. Kulak burun ve boğaz uzmanıyım. Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesiyim. 27 yıldır Denizli’de görev yapıyorum. Her kademesinde görev yaptım aşağı yukarı Pamukkale Üniversitesi’nin. En alttan başladım en üste kadar görev yapma şansım oldu.

  • Denizli Tabip Odası başkanlığına neden aday oldunuz?

Aslında izleyicilerimiz kamuoyundan takip ediyorlardır. Sağlık sisteminin önemli sorunları var. Bu sorunların başında doktorların özlük hakları, yaşadıkları ve çalıştıkları ortamlar, uğradığımız şiddet gibi kamuoyunda yaygın olarka görülen sorunlar var. Meslektaşlarımız, yetiştirdiğimiz öğrenciler bu nedenle mutsuzlar. Yurtdışına gitmenin yollarını arıyorlar. Bu ortamda benim de yapabileceğim şeyler olduğunu düşündüm. Çağdaş hekimler grubu ile beraber Tabip Odasında gelecek döneme aday olup, yeni dönemde bu sorunların çözümlerine yönelik kamuoyunda değişiklik yaratacak açıklama yollarını bulmak için aday olduk.

  • Yeni dönemde seçilmeniz halinde ne gibi adımlar atacaksınız?

Öncelikle kamuoyunda yaşanan bütün yanlış anlaşılmaları giderecek bir bilgilendirmeleri, sorunların çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Bunları tespit edip sivil toplum kuruluşları ile çözmeye çalışacağız. Hukuk önünde oluşacak sorunları çözmek için güçlü bir hukuk bürosu oluşturacağız. Hem hasta-hekim ilişkilerinde, hem idare-hekim ilişkilerinde olacabilecek bütün çatışmaları daha oluşmadan çözebilmek için öncü rol oynayacağız.

  • Denizli’de sağlık sektörü açısından ne gibi sıkıntılar görüyorsunuz ve nasıl çözümler düşünüyorsunuz?

Sağlık sorunları elbette Denizli ile sınırlı değil. Ülkemizde yapısal sorunlar var. Ülkemizde Aile Hekimliği sistemi üzerinde yığılmayla beraber aynı hastaların devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde yığılmaları söz konusu. Ve bu sistem mali kaynaklarla desteklenemez hale geldi. Bu yüzden insanlar artık protezlerini alamıyorlar. Bu yüzden insanlar bazı ilaçlara ulaşmak için dünyanın farkını ödemek zorunda kalıyorlar. Böyle durumlarda çözüm gerçekten rasyonel bir sağlık sistemi oluşturmaktır. Ama genel politikanın etkisi. Bizim Denizli’de yapabileceğimiz şeyler yerel anlamda küçük çözümlerle, aile hekimliği sisteminde sorunları ortaya koyarak ufak ufak hastalarının daha rahat hizmet alması. Devlet Hastanesi sistemine fazla ihtiyaç kalmaması ve Devlet Hastanesi çalışma koşularının iyileştirilmesi. Oradan üniversiteye geldiklerinde daha rahat koşullarda muayene olması. ihtiyacı olanların sadece üniversiteye gelebilmesi çeşitli çözüm öneri ile bu sistemi en azından bizim uygulamamız kısmında bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Ama aslında sağlık sisteminin genel problemi siyasetçilerin ve ekonomistlerin çözebileceği seviyeye geldi artık. Tabi bu Ankara’da yapılabilecek bir şey.

  • Seçim öncesi Denizli Tabip Odası üyelerine bir çağrınız olur mu?

Ben Çağdaş Hekimler Grubu’nda yer alan arkadaşlarımızla beraber bütün hekimleri bir araya getirmeye ve birlikte hareket eden bir Tabip Odası oluşturmaya, şehirle beraber hareket eden, onların sorunlarını çözen öncü bir Tabip Odası olmaya çalışacağız. Tüm hekim arkadaşlarımızın desteklerini bekliyorum. Başka aday olan arkadaşlara da başarılar diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.