enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

‘Korona virüs Psikososyal Destek ve Danışma Hattı’ kuruldu

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pandemi sürecinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının öfke, stres, korku, kaygı gibi durumlar ile baş edebilmelerine yönelik 2020 yılı Mart ayından bugüne kadar yaklaşık 500 kişiye psikososyal destek sağlandı.

‘Korona virüs Psikososyal Destek ve Danışma Hattı’ kuruldu
13.01.2021
A+
A-

Mart ayında Denizli’de vakalarının görülmesinden itibaren Müdürlük bünyesinde vatandaşlara telefonla psikososyal destek sağlamak amacıyla ‘Korona virüs Psikososyal Destek ve Danışma Hattı’ kuruldu. Gerek bu hattı arayarak psikososyal destek almak isteyen, gerekse Merkez ve İlçelerde bulunan İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ile Sağlıklı Hayat Merkezleri tarafından ulaşılan psikososyal desteğe ihtiyacı olan kişilere Çocuk Gelişimci-Psikolog-Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından telefonla danışmanlık hizmeti verildi.

“Sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için de psikososyal desteğe ihtiyaç duyulmakta”


Korona virüs salgını ile mücadele edilirken birçok vatandaşın ve sağlık çalışanının değişen günlük yaşam alışkanlıkları, kendileri ve sevdikleri için duydukları yoğun kaygı, öfke, korku, çaresizlikten kaynaklanan stres yaşadığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, bu durumla baş edebilmek için psikososyal desteğin öneminin büyük olduğunu söyledi. Öztürk; “Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızda; günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, karantinanın oluşturduğu yalnızlık hissi, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırma ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun endişe duyma, sürekli olumsuz düşüncelere odaklanma gibi durumlar kaygı bozukluklarını ortaya çıkarabilmektedir. Bu durumları yaşayan gerek vatandaş gerekse sağlık çalışanlarımızın normal yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için de psikososyal desteğe ihtiyaç duyulmakta. Bu nedenle; Müdürlük olarak pandemi sürecinin başında korona virüs ile mücadelede telefonla danışmanlık hizmeti vererek önemli bir psikososyal destek sağlayan ‘Korona virüs Psikososyal Destek ve Danışma Hattı’ kurduk” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.