enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5412
EURO
34,8528
ALTIN
2.426,14
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Prof. Dr. Necdet Ardıç Denizli Tabip Odası Başkan Adaylığını açıkladı!

Denizli Tabip Odası 17 Nisan’da seçime gitmeye hazırlanıyor. Seçim öncesi Denizli Tabip Odası Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Ardıç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Necdet Ardıç Denizli Tabip Odası Başkan Adaylığını açıkladı!
23.02.2022
A+
A-

Denizli Tabip Odası 17 Nisan 2022’de seçime gitmeye hazırlanıyor. Seçime geri sayım sürerken, Denizli Tabip Odası Başkan adayı Adayı Prof. Dr. Necdet Ardıç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlendi. Ardıç, toplantıya mevcut başkan Hakan Erbay, önceki tabip odası başkanlarından Gökhan Önem ve Meral Alten ile birlikte katıldı.

İlyas Haytan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Prof.Dr. Ardıç şu açıklamayı yaptı:

Hepinizin bildiği gibi 20 Şubat 2022 tarihinde Denizli Tabip Odası Başkanlığı’na aday olduğumu sosyal medya üzerinden paylaştım. Sizleri daha ayrıntılı bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Bu toplantıda hedefimiz sizlere yola çıkış motivasyonumuzu anlatmak ve genel durumu özetlemektir. Bütün görev alacak arkadaşlarla ve projelerimizle tanıtım toplantımızı 14 Mart haftasında yapmayı planlıyoruz.
Ben Çağdaş Hekimler grubunun adayıyım. En başından beri bütün başkanlarımızla iletişimimiz hiç kesilmedi. Grubumuzun yaklaşımını ben sizlere bir kez daha özetliyeyim.

Bizler hiçbir dogmanın esiri olmayan hekimleriz, bilimin ışığı her zaman en önemli yol göstericimiz.
Bizler ülkemizde yaşayan insanların birliğine, mutluluğuna, geleceğe olan inancına değer veren insanlarız.
Bizler ettiğimiz yemine sadık hekimleriz: insanlarla aramıza yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyiz.

Bizler Türk Tabibler Birliği Kanunun bizlere verdiği hak ve sorumlukları bilen, bunları gerçekleştirmek için emeğini harcamaktan kaçınmayan, doğru bildiğini savunmaktan korkmayan insanlarız.
Bizler mesleki dayanışmanın, kardeşlik seviyesinde olduğuna inanan hekimleriz.
Bu grubun adayı olarak önümüzdeki dönem Tabip Odası Başkanlığı seçimlerine beni aday olmaya iten nedenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ben 33 yıllık bir hekimim. Sağlık sisteminin her kademesinde çalıştım. Acil servislerde, ambulanslarda, Devlet hastanelerinde ve Üniversitede görev yaptım. Öğrenci oldum, asistan oldum, pratisyen oldum, uzman oldum, hoca oldum. Çalıştığım konum itibariyle her zaman yeni yetişen gençlerle beraberim. Hekimlerin her kademede çalıştığı şartları, motivasyonlarını, hayal kırıklıklarını ve umutlarını biliyorum. Son yıllarda giderek artan oranda ülkemizin elindeki bu değerli insan kaynağını umarsızca harcaması beni kahrediyor.
Çevrenizdeki kurumlara, organizasyonlara bakın, hangi alanda bütün meslek mensupları en az yüksek lisans yapmış elemanlardan oluşuyor?

Herhangi bir hastaneye gittiğinizde orada çalışan uzman doktorların hepsinin doktora eşdeğerliliğinin olduğunun farkındamısınız?

Bu seviyede eğitim almak kolay mı sanıyorsunuz?
Devletin sağladığı olanaklar klişesini söylemeyin bana.
Benim bütün meslektaşlarım geldikleri noktaya ilkokuldan itibaren onlarca yarışı kazanarak, tırnaklarıyla kazıyarak, kendilerinin ve ailelerinin büyük fedakarlıkları ile geldiler.
Şimdi ne yapıyoruz?
Ona saldırmayı, şiddet uygulamayı sıradan bir üçüncü sayfa haberi haline getiriyoruz. Önce şok şok şok bütün haberlerde, sonra! Arka kapıdan serbest bırakılanlar, ertelenen cezalar, umursamayan yöneticiler, unutulan gözü yaşlı anne babalar, eşler, çocuklar.
Hekimi sağlık sisteminin ana unsuru olmaktan çıkarıyoruz, ne ne düşündüğünü soruyoruz, ne de önerilerini dinliyoruz. Otomasyon sistemleri kurunca, görkemli binalar yapınca, teknolojik aletlere döviz ödeyince sağlık sistemi yaptık zannediyoruz. Sonra kurulan sistem çuvallayınca, insanlar maddi manevi zarar görünce suçlu kim? Hekim.
Bütün gelişmiş ülkeler özlük haklarını alınan eğitime ve verilen emeğe göre şekillendirirken biz hekimi sıradan memur kademelerinin içine gömüp kendini bilmezlerin oyuncağı haline getiriyoruz. Geçim derdine giren insanları birbirine kırdırıp, sonra da onları destekliyoruz diye nutuk atıyoruz. Bütün dünyada var olan serbest çalışma haklarını kısıtlayıp ya sermayenin ya da kamunun çalışanı olmaya zorluyoruz.
Bu böyle gitmez. Hekimler isyan halinde. Birleşmenin ve harekete geçmenin önemini hızla anlıyorlar.
Bu yüzden birbirleriyle dayanışma içinde olmaya, yeniden örgütlenmeye çalışıyorlar.
Türk Tabibler Birliği kendi yasası olan çok önemli bir kurum ve örgütlenme.
Bu yasanın temelini yerel tabip odaları oluşturuyor, güçlü yetkileri ve olanakları var.
Biz buradayız, Denizli’de yaşıyoruz ve çalışıyoruz. Bulunduğumuz yeri değiştirebilmek bizim elimizde. Yasaların bize verdiği gücü kullanabiliriz. Ne yapabiliriz?
Hekime karşı şiddet ilk ve en önemli sorunumuzdur. Bu sorunla mücadelede merkezi desteği beklemeden maddi, manevi ve hukuki bütün aksiyonları oda olarak kullanmalıyız.
Hekimlerin kurduğu bütün örgütleri biraraya getirmeliyiz. Politikaların saptanmasında, geleceğe yönelik önerilerin ve reaksiyonların belirlenmesinde geniş katılımla hep beraber olmalıyız.
Hekim hasta ilişkisinde sağlık sisteminin yarattığı sorunları çözmek için şikayet ve dava gibi aksiyonlara alternatif daha kolay ve hızlı üçüncü bir yol oluşturmalıyız.
Bir hastalığın veya hasta grubunun sağlığını iyileştirmek, toplumsal farkındalığı arttırmak için çalışan bütün sivil toplum kuruluşları ile sağlık sisteminin aksayan yönlerine çözümler üretmeli ve toplumsal sağlık eğitimini hızlandırmalıyız.
Denizli özelinde sağlık sisteminin bütün basamaklarını, çalışan ve hasta gözünden irdeleyecek bilimsel çalışmalar yaptırıp, uygulanabilir pratik çözümler üretilmesini sağlamalıyız.
Bunların uygulanması için sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyunun desteğini sağlamalı, yerel ve merkezi yönetim sorumluları ile iletişime geçmeliyiz.
Türkiye geneline mücadelemizle, önerilerimizle örnek olmalıyız.
İşte bunlar benim ve çalışma arkadaşlarımın motivasyonları.
Sağlık hizmetinin verildiği bütün basamaklarda çalışan tüm hekimlerin katıldığı, birlikte hareket eden, şehirle bütünleşik, sorunların çözümünde proaktif rol alan, güçlü bir tabip odası için yola çıktık.
Umarım meslektaşlarımın teveccühünü kazanır ve düşündüklerimizi gerçekleştirme fırsatı buluruz.
Hepinize katıldığınız için teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.