enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Vatandaşların banka hesaplarına girip 10 milyon TL dolandırdılar

Zararlı yazılım linkleri ile vatandaşların banka hesaplarına sızan çeten 10 milyon TL’lik dolandırdı. Denizli ve çok sayıda ilde vatandaşları dolandıran çete 4 ilde eş zamanlı operasyonla çökertildi.

Vatandaşların banka hesaplarına girip 10 milyon TL dolandırdılar
17.05.2022
A+
A-

Emniyet güçleri vatandaşların banka hesaplarına sızarak 10 milyon TL dolandıran şahıslara karşı operasyon gerçekleştirdi.

ÖNCE YAZILIM LİNKİ, SONRA SMS ŞİFRESİ

Şüphelilerin zararlı yazılım linki üzerinden mobil bankacılık işlemlerine erişim sağlandığı ve sonrasında numara kopyalama yöntemi (CLI Manipülasyonu) olarak tabir edilen yöntem ile kopya numaralardan mağdurlara telefon ile ulaştıklarını tespit etti. Kendilerini bankacı olarak tanıtan şüpheliler, vatandaşların güvenlerini kazandıktan sonra mağdurlara ait banka SMS şifrelerini temin ettikleri, ardından bu şifreler ile kendi telefonlarına kurdukları mobil bankacılık uygulamalarına mağdurlara ait banka hesaplarından elde ettikleri belirlendi.

3 AYDA  10 MİLYON TL

Suç gelirlerini şüpheli başka hesaplara aktardıkları, sonrasında elde ettikleri suç gelirini gizlemek ve tespitini önlemek maksadı ile hemen bir kısmını yurt dışı kripto para borsalarına, kalan kısmını ise İstanbul ve Gaziantep ilinde bulunan değişik kuyumcu firmalarından altın alımı yaptıkları tespit edilen çetenin bu yöntemle Türkiye genelinde sadece (3) aylık dönem içerisinde yaklaşık (10.000.000 TL)’lik suç geliri elde ettikleri öğrenildi.

Yapılan araştırmalar neticesinde, olaya karıştığı tespit edilen şüpheli şahısların yakalanması için İstanbul, Mersin, Konya ve Muğla illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde (9) şüpheli şahıs yakalandı. Dosya kapsamında (2) şüpheli şahsın benzer suçlardan cezaevinde tutuklu olduğu tespit edildi. Yapılan aramalarda, olaylarda kullanılan başta banka kartları, cep telefonları, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık’ suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (7) şüpheli şahıs tutuklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.