enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Denizli’de makine sektörü ihracatta yükseliyor, 2019 yılında yüzde 21’lik artış

Denizli’de makine sektörü ihracatta yükseliyor, 2019 yılında yüzde 21’lik artış
17.08.2020
A+
A-

Makine ve aksamları sektörünün önemli bir potansiyel barındırdığını belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “DENİB olarak sektörün ihracat artışını daha ileri boyutlara taşımak istiyoruz. Yürütmekte olduğumuz Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi ile sektörün kümelenme bilincini artırarak, makine ihracatçılarımızın yurt dışı pazarlarda daha etkin rol oynamasını amaçlıyoruz” dedi.

Denizli’den 105 Ülkeye Makine İhracatı

2017 yılında 41 milyon USD ihracat yapan sektör, 2018’de 51 milyon USD, 2019’da ise 61,5 milyon USD ihracata imza attı. Son 2 yılda, 105 ülkeye makine ihracatı yapıldığını ifade eden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Makine ve aksamları, son yıllarda hem ihracatını hem de pazar çeşitliliğini artıran ve hızlı gelişen sektörlerimizden biri konumunda. Amerika’dan Rusya’ya, Sahra altı Afrika’dan Asya’nın farklı coğrafyalarına kadar çeşitli ülkelere makine ihracatı gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz sene, Denizli’den ABD’ye yapılan toplam makine ihracatı 10 milyon USD’yi aştı. Ardından Mısır, Suudi Arabistan, Özbekistan, İtalya, Hindistan gibi ülkeler geliyor. Bu durum da, Denizlili makinecilerin dünyanın dört bir yanına ilimizde üretilen makineleri ihraç ettiğinin önemli bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. İhracatımıza sundukları katkı için makine üreticisi tüm firmalarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Kümelenme Çalışmalarının Sektöre Katkı Sunacağına İnanıyoruz

Farklı sektörlerde yürütülen UR-GE projelerinin makine sektöründe de faal olduğunu belirten Başkan Memişoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Denizli makine sektöründe yaşanan sevindirici gelişmelerin ardından geçtiğimiz sene UR-GE projesine başlamıştık. Kümelenme çalışmalarının gerek sektöre gerek ihracatımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle, dünya çapında bilinen farklı kümelerin faaliyetlerini inceliyoruz. Önümüzdeki dönemde yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenleyerek ihracatçı firmalarımızın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri için zemin hazırlayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.