enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Denizli’de PttTrade tanıtıldı

Denizli’de PttTrade‘in tanıtım toplantısı Denizli İhracatçılar Briliği’nde yapıldı.

Denizli’de PttTrade tanıtıldı
09.10.2019
A+
A-

Yapılan Tanıtım toplantısına DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, PTT Denizli Başmüdürü Serdal Bursalı, Honaz Kaymakamı Turan Atlamaz, Ege Bölgesi’nde bulunan PTT Müdürlükleri ve ihracat yapan bir çok fabrika temsilcisi katıldı.

Denizli İhracatçılar birliği’nde yapılan tanıtım toplantısında PttTrade ve ihracat ilişkisi vurgulanırken aynı zamanda PttTrade’in nasıl kolaylıklar sağladı ve niçin önemli olduğu da PTT Genel Merkezi’nden gelen eğitimciler tarafından aktarıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, PTT ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında yapılan akıllı e-pazaryeri PttTrade sanayiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptı. Memişoğlu konuşmasında “PttTrade’in en önemli konusu, e-ticaretle alakalı bir çalışma olmasıdır. Bugün eğer ihracat yapabiliyorsak 1980’li yıllarda yapılan ulaşım ve iletişim altyapımız sayesinde yapabiliyoruz. İletişim ve ulaşım ihracat için çok önemli. Dünyada yaşayan insanların 4.4 milyarı internet erişimine sahipmiş. İnternet erişimi olan insanların %45’inin de sosyal medya hesabı varmış. 2018’de dünyada e-ticaret 2.8 trilyon olmuş. Amerika’da şu an e ticaret %16 seviyelerinde. Biz de ise bu rakam %3. Burada üretilen bir şeyi dünyanın her yerine satabilmeniz mümkün. “Peki bunu nasıl yapacağız?” sorusu gündeme geldiği zaman PttTrade gibi alışveriş portallarının önemi ortaya çıkıyor. Sağ olsun ki PTT’nin bu konuda çalışmaları var. Bu proje için, projenin tüm ortaklarına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili yaptığı konuşmada “Dünyada gelinen noktada e-ticareti iyi kullanmamız lazım. PTT’nin ‘Biz bu işi yapacağız’ demesi ülkemiz adına hayırlar getirecek. Dünyanın baktığı pencere bu taraf. Denizli’de bütün köylerde PTT’nin bir şubesi var. Bizim için bir şans bu. Genel müdürlüğümüzün ve hükümetimizin böyle bir yola girmesi, e ticarete yüklenmesi çok iyi. İnşallah ülkemiz adına hayırlar vesile olur” dedi.

Denizli PTT Başmüdürü Serdal Bursalı ise yaptığı konuşmada “Afyon, Kütahya, Burdur, Isparta, Bilecik, Aydın başmüdürlerimize hoşgeldiniz diyorum. Denizli İhracatçılar Birliği’ne bizi ağırdıkları için teşekkür ediyoruz. PttTrade’i İzmir’de kurduk çünkü ilk ihracat yapan kentimiz İzmir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ihracatın %70’i İzmir’den yapıldı. Bunun nedeni İzmir’in Ege bölgesine kucaklayan bir liman kenti olmasıdır. Bu Ege bölgesinin gücünü gösteriyor. Denizli’de iki yıldır varız. İki yılda %500 büyüdük. Bankacılık işlemlerinde Denizli’nin nüfusu 1 milyon olmasına rağmen 500 bin işlem yaptık. Aylık Denizli’nin işlem hacmi PTT olarak 2 milyon. Bu PTT’nin değil Denizli’nin üretim gücüdür” dedi.

Honaz Kaymakamı yaptığı konuşmada “PttTrade gibi yeniliklere imza atan, kendisini sürekli yenileme noktasında yüksek performans gösteren PTT camiasını kutluyorum. Bu konuda paydaşlar da en az onlar kadar gayretli, bir ve beraberler. Başarmamak için hiçbir neden yok. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

PttTrade Dış Ticaret Uzmanı Mutlu Yılmaz ise yaptığı konuşmada PttTrade ve ihracat ilişkisini vurguladı. Türkiye’nin kuruluşunda 50 milyon dolar ihracat yaptığını ancak bu sayının şimdi bir saatte yapılan ihracattan daha düşük olduğunu vurgulayan Uzman Yılmaz, PttTrade ve ihracat ilişkisini 6 başlıkta özetledi. Yılmaz, küresel rekabet, ulaşılabilirlik, eğitim, yapay zeka, PttTrade Manager ve Chatboard başlıklarında PttTrade ve ihracat ilişkisini özetledi. Yılmaz PttTrade kullanıcılarının, küresel rekabete dahil olabilmesi için e-ticarete önem vermeleri gerektiğini, üreticilerin ulaşılabilirlik ile dijital pazarlama tekniklerine hakim olmaları gerektiğini, yapay zeka ile akıllı ihracat yapabileceklerini, kurum veya personellerin online eğitim imkanlarına sahip olabileceğini ve uluslararası pazarda 13 farklı dile ulaşma imkanlarından, ve PttTrade Manager ile otomatik dil çeviricisine sahip olacaklarını ve Chatboard imkanı ile de saat farkı gözetmeksizin alıcıyla otomatik mesaj yoluyla iletişim kurabileceklerinden bahsetti.
PttTrade Dış Ticaret Uzmanı Mutlu Yılmaz’ın ardından Proje yönetici Volkan Yaman, PttTrade’in detaylı bilgilendirmelerini yaptı. Tanıtım toplantısı soru cevapların yapılmasıyla sona erdi.

kaynak: aynahaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.