enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7990
ALTIN
2.499,78
BIST
9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

OSB’de kalifiye eleman çözümü için bir araya geldiler

OSB’de kalifiye eleman çözümü için bir araya geldiler

Organize Sanayi Bölgesinde kalifiye ara eleman konusunda problemleri çözmek amacıyla Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği bir toplantı yapıldı. Toplantıya Bölge firmalarının İnsan Kaynakları Sorumluları katıldı.

OSB KALİFİYE ELEMAN SORUNU TOPLANTISI

OSB KALİFİYE ELEMAN SORUNU TOPLANTISI

Toplantıda firmaların İnsan Kaynakları Sorumluları eleman bulma konusundaki problemlerini birinci ağızdan ilettiler. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, “Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak Yönetim Kurulumuzun teşviki ile kalifiye ara eleman bulma konusunda elimizi taşın altına koyacağız. Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verdiğimiz desteklerin yanında ‘Mesleki Eğitim Merkezi’ projemiz var. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda işletmelerin istedikleri her branşta birkaç aylık kurslarla eleman yetiştireceğiz.” dedi

”Desteğimizi vereceğiz”

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ise, “İŞKUR olarak sanayicilerimize kalifiye ara eleman bulma konusunda desteğimizi vereceğiz. Açılan kurslarda, kurs öğretmenlerinin ve kursiyerlerin ücretlerini ödeyeceğiz. Aynı zamanda kursiyerlerin sigorta ücretlerini de karşılayacağız.” dedi.

Toplantı sonunda; OSB Müdürlüğü tarafından bir anket hazırlanarak hangi branşlarda ara eleman ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi, toplantıların periyodik olarak devam etmesi, bu iş için Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Lisesi atölyelerinden faydalanması konularında kararlar alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.