enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

60 Yıllık Fotoğrafın Hikayesi

60 Yıllık Fotoğrafın Hikayesi
DTO
28.05.2020
A+
A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Mayıs 1960’taki askeri darbenin yıl dönümünde yaptığı sosyal medya paylaşımının görselinde, darbe sonrası idam edilen dönemin başbakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Adnan Menderes’in artık sadece aile albümlerinde kalmış bir fotoğrafını gün yüzüne çıkardı. Başbakanlıktaki bir görüşmeye ait fotoğrafta, Başbakan Menderes’i ziyarete giden heyette, DTO Başkanı Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı yapmış dedesi Hüsamettin Erdoğan da vardı.

Demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes’i Başbakanlık’taki ziyaretlerinde çekilen fotoğrafta yer alan Hüseyin Şahin (DP Erzincan Milletvekili), Çadırkaya’nın 2’nci Belediye Başkanı Hüsamettin Erdoğan (oturanlardan sağ baştaki), Tercan Belediye Başkanı Faik Oktay, DP Tercan İlçe Başkanı Selahattin Kemaloğlu, sonradan Mercan Belediye Başkanı olan Mustafa Gül, Çadırkaya Belediye Başkanlarından Sebahattin Torun ile Veysel Işık, Alişan Şahin, Taştan Seçer ve

Muzaffer Tuzlacı’dan artık hiçbiri hayatta değil.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DARBECİLER, MİLLETİMİZİN HÜR İRADESİNİ İDAM SEHPASINA YOLLADILAR”

Başkan Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, o dönemin isimlerini unutmadı ve vefasını gösterdi; anılarda kalan bir fotoğraf karesinde de olsa yeniden biraraya getirdi. Erdoğan, “1960’taki askeri darbeyle, milletimizin hür iradesini idam sehpasına çıkartarak Türkiye’nin yarınlarını ipotek altına aldılar. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hizmet etmiş demokrasi şehitlerimiz Başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes, Dışişleri Bakanlarımızdan merhum Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanlarımızdan merhum Hasan Polatkan ile vatanı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum. Demokrasimizi sekteye uğratan darbeci zihniyeti, girişimleri ve darbecileri ise kınıyorum. Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes’in yol arkadaşlarından ve dönemin belediye başkanlarından olan dedem Hüsamettin Erdoğan’dan aldığımız emaneti, o gün bugündür çok şükür hiç yere düşürmedik.” dedi.

DEDESİNİN İZİNDEN GİDİYOR

Zamanla yolu siyasete düşen aynı aileden bir başka isim DTO Başkanı Erdoğan, dedesinin yolundan, aynı misyonda ilerledi. Siyasetin aktif olarak içinde yer almakla kalmadı; sivil toplum kuruluşlarında da bulundu… AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alarak, gerek il yönetiminde il başkan yardımcılığı gerekse merkez ilçe başkanlığı görevinde bulundu. Sosyal sorumluluktan kaçmayan Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ile başkan vekilliği de yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Üyesi ve Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT) başkan vekili oldu. UKAT Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden Erdoğan, 9 Mart 2005’ten bu yana Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda da görev alıyor. Yönetim kurulu sayman üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptığı DTO’da, 28 Eylül 2016’da, yönetim kurulu kararıyla Denizli Ticaret Odası Başkanlığı’na getirildi. 2 Nisan 2018’deki DTO Organları Seçimleri’nde ise, bu kez oda üyelerinin katılımıyla yapılan bir seçimle, yeniden aynı göreve geldi ve güven tazeledi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından, 14-15 Mayıs 2018’te gerçekleştirilen TOBB’un 74’üncü Genel Kurulu’ndaki seçimle, ilk kez oluşturulan 22 kişilik TOBB Genel İdare Kurulu (GİK) ile Ticaret Odaları Konseyi’ne girdi.

DENİZLİ’NİN EN ÇOK TANINAN İSİMLERİNDEN OLDU

1988’den bu yana Denizli iş aleminin tanınan ve sevilen bir mensubu olarak 32 yıldır uluslararası lojistik sektöründe. Aynı zamanda gümrük müşavirliği alanında da faaliyeti var. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, özellikle insani ilişkilerindeki kendine has tarzının yanı sıra samimiyeti ve çalışkanlığıyla, zamanla Denizli’nin en çok adı anılan isimlerinden biri oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.