enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5841
EURO
34,8168
ALTIN
2.414,07
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Başkan Erdoğan E-imza Dönemini Anımsattı

Başkan Erdoğan E-imza Dönemini Anımsattı
28.03.2018
A+
A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı’nın nisandan itibaren ihracat destek başvurularını elektronik ortamda almaya başlayacağını duyurdu. Başkan Erdoğan: “Zaman ve maliyette önemli bir tasarrufa yol açacak olan e-imza dönemi, işleri kolaylaştıracağı için hızlanmasını da sağlayacaktır” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen ihracat desteklerine ilişkin mevzuatta değişikliğe gidildiğini anımsattı. Buna göre, 1 Nisan 2018’den itibaren yapılacak destek müracaatlarının, firmaların KEP adresleri aracılığıyla elektronik imza ile teslim edilmesi şartıyla elektronik ortamda alınmaya başlanacağını ifade etti. Erdoğan, “1 nisandan itibaren kâğıt ortamında yapılan başvurular kabul edilmeyecek!” uyarısında bulundu.

İHRACAT DESTEK BAŞVURULARINDA YENİ DÖNEM

“E-imzaya geçişle, başvuru süreçlerinin hızlanması ve bürokrasinin azaltılması hedeflendi. Bu uygulamayla, devlet desteklerinde hizmet kalitesi artacak, uygulamada etkinlik sağlanacaktır” diyen DTO Başkanı Erdoğan, talepte bulunan firma, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, diğer firmalarla aynı süre içinde evraklarını Ekonomi Bakanlığı’na iletebilme imkanına kavuştuğuna dikkat çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HER KONUDA TASARRUF SAĞLAYACAK OLAN E-İMZA DÖNEMİ, İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIP HIZLANDIRACAKTIR”

Uygulamadaki yenilikçi bakışı ve emeklerinden dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bakanlık çalışanlarına da teşekkür eden DTO Başkanı Uğur Erdoğan ayrıca, bu sayede, firmaların başvuru süresince karşılaştıkları kargo ve kâğıt maliyetlerinin de düşeceğine dikkat çekti. Erdoğan, “Böylelikle, zaman ve enerjiden de tasarruf edilecek. Bu çerçevede firmalarımızın 1 Nisan 2018 tarihinden önce E-imza ve Kep adresi temin etmeleri önem arz ediyor. İlgililerinin, gereken ilgiyi göstereceklerinden şüphem yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.