enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

DTO, Akademisyenler ile İş Dünyasını Buluşturdu

DTO, Akademisyenler ile İş Dünyasını Buluşturdu
27.02.2018
A+
A-

Denizli’de Teknik Tekstille Dönüşüm Projesi Yol Haritası çalıştayı yapıldı

DTO, AKADEMİSYENLER İLE İŞ DÜNYASINI BULUŞTURDU

TOBB’a bağlı iki odadan biri olarak AB’den 3 milyon Euro’luk hibe desteği almaya hak kazanan DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin ikinci adımı da atıldı. Denizli’de en büyük bütçeli hibe destek programı olarak tarihe geçen projenin çalıştayı, büyük ilgi gördü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları ile iş adamlarının yer aldığı etkinlikte, 9 Eylül ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümlerinin öğretim üyeleri teknik tekstille ilgili sunumlar yaptı. Ardından da Denizli’de Teknik Tekstille Dönüşüm Projesi’nin yol haritası belirlendi.

Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli’de Teknik Tekstille Dönüşüm Yol Haritası Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Etkinliğe DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Başkan Yardımcısı İmran Eraslan’ın yanı sıra firmalarını temsilen BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu ile DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, ilgili firmaların temsilcileri, DTO Meclisi ile Yönetim Kurulu’nun üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları ile 9 Eylül ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyeleri katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DTO, BU PROJEYLE TARİHE GEÇTİ”

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, çalıştayın açış konuşmasında, teknik tekstil ile odalarının AB’den 3 milyon Euro’luk destek alan projelerinin önemine değindi. Başkan Erdoğan, tekstil ve konfeksiyonun, Türkiye’de istihdam ile ihracatın lokomotifi niteliğinde önem arz ettiğine de dikkat çekti. Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, bugün burada yapılanları çok önemsiyoruz. Yıllardır Denizli’de ‘Teknik tekstille ilgili neler yapmalı?’ diye hemen hemen her yerde bir şeyler konuşulur. Katma değeri yüksek ürünlere nasıl geçeriz? Tekstille ilgili gelişim ve değişimi nasıl yakalarız? Hep bunları konuştuk. Denizli’de ilk kez yaklaşık 15 milyon TL’lik bir bütçe ile AB’den destek alan hibe projemizin ilk adımlarını atıyoruz. Bundan sonra neler yapacağımızı, akademisyenlerimiz ve işin içinden gelen sanayicilerimizle değerlendireceğiz. Bu proje çok önemli! Çünkü, Denizli’de bir ilk. Hem tutar bazında hem de içerik olarak. Ayrıca, TOBB’a bağlı Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan iki odadan biri DTO oldu. Sivil toplum kuruluşları olarak bizim asli görevimiz bu tür organizasyonları yapmak ve bu tür girişimlerde bulunmak. Devletle vatandaşı buluşturmak; kamu kurum kuruluşları ile sorumlu olduğumuz kitle arasındaki ilişkileri en iyi üst düzeye getirmek. Bu Çalıştay da bunlardan biri. Denizli bundan sonra bu tür projeleri ile Türkiye’de daha sık gündeme gelecektir ve şehrimizde üretim, istihdam ve ihracatı artırabilecek unsurları, destekleyerek teşvik edip harekete geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DEVLET İLE VATANDAŞI BULUŞTURMAK BİZİM ALİ GÖREVİMİZ”

Başkan Erdoğan ayrıca, Türkiye’de kurulan 795 AR-GE Merkezi’nden 7’sinin Denizli’de olduğunu hatırlattı. Denizli’nin bu alanda iller arasında 16’ncı sırada bulunduğunu da ifade eden Erdoğan, “Bu AR-GE merkezlerinin, 5 adedi tekstil, 2 adedi ise kağıt ve kağıt ürünleri alanında faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki 145 tasarım merkezinden 21’i de Denizli’mizde. Denizli, İstanbul’dan sonra iller arasında 2’nci sırada! Değerlendirmede, nüfusu baz aldığımızda ise ilk sıradayız. Geçen hafta Almanya’daydık. 50 firmamızdan oluşan bir heyetle, Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret ettik. Orada da gördük ki; teknik tekstil kendi alanıyla sınırlı kalmayacak; öyle ki inşaat sektöründe bile şimdiden yer edinmeye başladı. Amacımız, odamıza üye şirketlere öncü olabilmek. Bu sayede, kendilerini ve sektörlerini geliştirmeleri için uygun ortamı sağlamak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Dairesi’nce başvurumuz kabul edilir edilmez, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni uygulamaya başladık. Bugüne kadar, proje ile ilgili ülkemizde ve yurtdışında araştırma merkezlerini ziyaret ettik; teknik tekstil ile ilgili bilgi birikimi edindik. Bugün burada ise, projenin uygulama adımlarıyla ilgili sizlerle bilgi alışverişinde bulunmayı arzu ediyoruz. Böylelikle, teknik tekstil konusunda ilimizde yapılabilecekler ve sizlerin taleplerini belirleyeceğiz. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Yol Haritası Çalıştayı’mıza geldiğiniz ve katkı sağladığınız için hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

İŞ DÜNYASININ YANI SIRA PAÜ İLE DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN AKADEMİSYENLER KATILDI

Çalıştaya PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sema Palamutçu, Doçent Doktor Yüksel İkiz, Yardımcı Doçent Doktor Reyhan Keskin ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Merih Sarıışık, Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Aysun Akşit, Doçent Doktor Ümit Halis Erdoğan, Yardımcı Doçent Doktor Gökhan Erkan ve Yardımcı Doçent Doktor Bengi Kutlu katkı sağladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.