enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, büyüme verilerini değerlendirdi

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, büyüme verilerini değerlendirdi
11.06.2018
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine dair büyüme verilerini açıkladı. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin her türlü çaba ve maksatlı eleştirilere rağmen gücüne güç katmaya devam ettiğini, kesintisiz büyüyerek aleyhindeki kasıtlı değerlendirmelere en güzel cevabı verdiğini söyledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası piyasalara adını altın harflerle yazdıracak bir performans çizmeye devam ettiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE, 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE %7,4 BÜYÜDÜ

Son 8 yılın büyüme verilerinin ortalaması alındığında ülkemizin her şeye rağmen yıllık yaklaşık 8 puanlık bir büyümeye imza attığını belirten Başkan Erdoğan, “Ülkemiz, parmak ısırtan başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Destan üstüne destan yazmaya devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre, 2017’nin son çeyreğinde %7,3 büyüyen Türkiye ekonomisi, bu yıl da başarısını sürdürdü. 2018’in ilk çeyreğinde %7,4 büyüdük. Büyüme oranımız, tahminleri de aştı! Çünkü, anketlerdeki genel beklenti büyümemizin %7’de kalmasıydı. Yine beklentilerin üstüne çıkarak, başarı çıtamızı yükselttik.” değerlendirmesinde bulundu.

SANAYİ SEKTÖRÜ %8,8 BÜYÜDÜ

Öte yandan, sanayi sektörünün de %8,8 büyüdüğünü hatırlatan DTO Başkanı Erdoğan, “Sanayimiz büyüyor; ülkemiz güçleniyor! Bu başarıda emeği olan, katkı koyan her kim varsa kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

SANAYİ, İNŞAAT VE TARIM SEKTÖRLERİNİN KATMA DEĞERİ ARTTI

Turizm ve hizmet sektörünün Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu her fırsatta dillendirdiğini anımsatan Başkan Erdoğan, bir kez daha, açıklanan verilerin kendilerini doğruladığını görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Erdoğan, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun, bu yılın ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan ilk çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla sonuçlarına göre, mal ve hizmet ihracatımız %0,5 arttı. Tarım sektörünün toplam katma değeri %4,6, sanayi sektörünün toplam katma değeri %8,8, inşaat sektörünün toplam katma değeri ise %6,9 büyüdü. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de %10’luk bir artış yakaladı. Üretim yöntemine göre, Cari Fiyatlarla Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, yüzde 21,9 artışla 792 milyar 691 milyon Türk Lirası’na ulaştı. Ülkemizin takdire şayan yükselişini, bundan sonra da sürdüreceğinden en ufak şüphem yok! Yeter ki inanalım. Azmederek çalışmaya devam edelim. Daha fazla üretelim. İstihdama ve ihracata daha fazla katkı sağlayalım.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.