enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

DTO, Üyelerini KOSGEB ve TÜBİTAK’ın Uzmanlarıyla Buluşturdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından yürütülen Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında, KOSGEB VE TÜBİTAK’ın uzmanları, Denizlili tekstilcilere teknik tekstilde Avrupa Birliği (AB) ve devlet destekleriyle ilgili bilgiler verdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, doğru bilgilendirmeye önem verdiklerini ifade ederek, oda olarak firmaların desteklerden faydalanması için proje hazırlamalarına yardımcı olacaklarını söyledi.

DTO, Üyelerini KOSGEB ve TÜBİTAK’ın Uzmanlarıyla Buluşturdu
DTO
12.03.2021
A+
A-

Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlanan “Teknik Tekstilde AR-GE ve İnovasyon Nasıl Desteklenir?” konulu seminer, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Webinarın açış konuşmasını yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Avrupa Birliği desteği ile, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında başlattıkları Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN: “FİRMALARIMIZA, DESTEKLERDEN FAYDALANMALARI İÇİN YARDIMCI OLACAĞIZ”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, proje kapsamında, daha önce de çalıştaylar ve webinarlar yaptıklarını hatırlattı. Bu sayede, DTO üyelerini, Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere kurumların il müdürleri ile kentteki iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları, akademisyenler ve uzmanlarla buluşturduklarını ifade etti. Bu kez de ‘Teknik tekstilde AR-GE ve inovasyon nasıl desteklenir?’ konulu semineri gerçekleştireceklerini belirten Başkan Erdoğan, “Birbirinden değerli isimler, sizler için çok önemli konularda hazırlandılar… Kosgeb ve TÜBİTAK gibi iki güzide kurumumuzdan uzmanlarımız, Avrupa Birliği ve devletimizin bu konudaki desteklerini ayrıntılarını anlatacak. Proje uzmanımız da Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz ve Denizli Teknik Tekstil Merkezimizle ilgili sorularınızı cevaplayacak. Ayrıca, bu desteklerden faydalanmış bir gerçek başarı hikayesi olarak üyelerimizden Tosunoğlu Tekstil’in ortağı çok değerli iş insanımız sayın Murat Tosunoğlu da deneyimlerini sizlerle paylaşacak.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “KAMU, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ, HAYATİ ÖNEME HAİZDİR!”

Türkiye’deki pek çok yatırım alanında kamu kuruluşlarının sağladığı finansal destekler ve teşvikler bulunduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, bunların verimli kullanılabilmesi için kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin hayati önemde olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Devletimizin desteklerinin yanında bizim projemiz gibi projeler ile kümelenme faaliyetleri, Avrupa Birliği’nin muhtelif programlarıyla fonlanmaktadır. Ana amacımız, sizlerin bu konuda doğru bilgilendirilmesi; beraber hareket ederek kümelenme faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi ve bugüne kadar ki deneyimlerin paylaşılarak ilimizin ve bölgemizin sektörel gelişmesinin hızlandırılması ve artırılmasıdır. Kamu, üniversite ve sanayi iş birliği, işte bu noktada hayati öneme haizdir. Burada, hedef grubumuzdaki firmalarla birebir çalışıp, onların bu desteklerden faydalanması için proje hazırlamalarına yardımcı olacağımızı da belirtmek isterim. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte Denizli tarihine damga vuracak bir ilki inşa etmenin gururunu paylaşıyoruz.” dedi.

DESTEKLERİ ANLATTILAR

Başkan Erdoğan’ın konuşması sonrasında Tosunoğlu Tekstil’in ortağı Murat Tosunoğlu, “Örnek Olay:

Teknik tekstil pazarında nasıl başardık?” başlığı altında desteklerden nasıl yararlandıklarını ve ne fayda sağladıklarını anlattı. Sonra da 4 farklı başlıktan oluşan panele geçildi. KOSGEB Avrupa Birliği Koordinasyon Müdürü Pınar Işın, “Kümenin Önemi: İnovasyon için ortaklıkların desteklenmesinde COSME Programı” hakkında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Burçin Çakır, “KOBİ’lerin desteklenmesinde TÜBİTAK’ın rolü” hakkında, KOSGEB Kobi Uzmanı Engin Karaman ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Program Yönetim Birim Uzmanı Emrah Çelik, “Uygun AR-GE destek programları ve fonlamalar” hakkında, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Teknik Destek ekibinden İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan da “AR-GE fonlarına proje teklifi hazırlamak için Denizli Transformation to Technical Textile (DTTT) Projesi’nden nasıl faydalanılır? hakkında sunumda bulundu.

KATILIMCILARIN SORULARINI DA YANITLADILAR

Etkinliğin sonunda Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Teknik Destek Ekibi İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan, katılımcıların sorularını da cevapladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.