enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5955
EURO
34,7913
ALTIN
2.493,56
BIST
9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

DTO’da İlk Şirket Kuruluşu Gerçekleşti

DTO’da İlk Şirket Kuruluşu Gerçekleşti
27.03.2018
A+
A-

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nda ilk şirket kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şirket kurulurken yaşanan bürokrasi kaldırıldı. Artık notere gidip gelme olmadan tek noktadan kuruluş işlemleri gerçekleştirilebiliyor” dedi.

Fırat Ceylan ve Utku Batur, Denizli Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde ilk defa şirket kuranlar olarak tarihe geçti. Şirket kuruluşu için ilk olarak internetten Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden işlemlerini başlatan Ceylan ve Batur, daha sonra Denizli Ticaret Odası’na başvurarak, Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu.

“GİT GEL BİTTİ, TEK ADRES DTO”

İlk şirketin kuruluş aşamasında Ticaret Sicil Müdürü Nebahat Adıgüzel ve Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile birlikte Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan hazır bulundu.

Şirket kurmak isteyen girişimcilerin tek tıkla tek yerde bütün işlerini halledebilir hale geldiğini söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Şirket kurmak için uzun işlemler vardı. MERSİS’e giriş yapıp şirket sözleşmesi oluşturuluyor. Noterde imza tasdiki ve imza beyannamesi yaptırılıyordu. Odaya gelinip kayıt, tescil ve ilan işlemleri gerçekleştiriliyordu. Notere gidip ticari defterlerin açılış tasdiki yaptırılıyordu. Ticaret sicili müdürlüklerinde kâğıt ortamında doldurulan işe başlama bildirimi vergi dairelerine gönderiliyor ve yoklama memuru bekleniyordu. Yoklama memuru onay verince vergi kimlik numarası oluşuyor, daha sonra fatura bastırıp ticari faaliyete başlanabiliyordu. Ayrıca SGK’ya kuruluş bildirim formu iletilmesi gerekiyordu, bu bildirim formu yine kâğıt ortamında ticaret sicili müdürlüğüne iletiliyor yetkililer de 10 gün içerisinde SGK’ya iletiyordu. Tüm bu süreçler artık geçmişte kaldı. 8 prosedürden oluşan şirket kuruluş süreci tek prosedüre indirilmiş oldu. Odamızda da ilk kez Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Genç kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.