enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

1000 rakımda yetişen üzüm, lezzetiyle damakları şenlendiriyor!

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaklaşık 1000 rakımda yetişen çekirdekli üzümlerin lezzetini bilenler yoğun talep gösteriyor.

1000 rakımda yetişen üzüm, lezzetiyle damakları şenlendiriyor!
01.12.2022
A+
A-

Buldan ilçesindeki Haydar mevkiinde yetişen çekirdekli üzümler lezzetiyle damak çatlatıyor. Yaklaşık 1000 rakımda susuz ve tamamen organik olarak yetişen üzümler özellikle kış aylarında büyük ilgi görüyor. Atalarının yüzyıllar önce Buldan’a ilk yerleşen ailelerinden olduğunu dile getiren üzüm yetiştiricisi Hasan Cabaroğlu, üzümlerin birçok rahatsızlığa iyi geldiğini anlattı.

Cabaroğlu, üzümden pekmez ve üzüm köftesi de yaptıklarını belirterek, “Atalarımız Haydar mevkiini mesken tutmalarıyla birlikte bağ ve bahçelerine asmalar dikmişler. Üzüm yetiştiriciliğimiz atalarımızdan geliyor. Haydar mevkii yüksek bir bölge. Ben sekiz yaşından beri üzüm bağlarımıza gözüm gibi bakıyorum. Yaklaşık on beş dönümlük bağımda bin beş yüz asmamız bulunuyor. Bu yıl üzümler çok güzel. Kış aylarında hasat yaptığımız ürünlerimizi toptan ve perakende satıyoruz. Burada susuz ve tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz Alfons, Çindere Pembe, Haydar Bandırma, Kınalı Beylerce, Red Globe, Bambart ve Çatak Moru üzümlerimiz Buldan’da ve tüm Türkiye’de büyük talep görüyor. Ayrıca üzümlerimizden pekmez ve üzüm köftesi de yapıyoruz. Üzümlerimizin organik olmasından dolayı şeker hastaları bile rahatlıkla tüketebiliyor. Üzüm cinsleriyle birlikte bölgemize has armut yetiştiriciliği de yapmaktayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.