enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
ALTIN
2.418,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Manisa’da şampiyon

Manisa’da yapılan Okul Sporları Yıldızlar ve Gençler Halk Oyunları Grup yarışmaları sona erdi. 12 ilden 850 öğrencinin katıldığı yarışmada 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ekibi düzenlemeli dal grup şampiyonu oldu.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Manisa’da şampiyon
08.03.2022
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar ve Gençler Halk Oyunları Grup yarışmaları Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Yarışmalar geleneksel, düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde düzenlendi. Yıldızlar kategorilerinde Bursa, Balıkesir, Kırklareli, Kütahya, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Aydın ve Yalova yarıştı. Gençler kategorilerinde ise Kocaeli, Edirne, Kütahya, Aydın, Denizli ve Balıkesir yarıştı.

850 öğrencinin yarışmalarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadeleleri salondakiler tarafından ilgiyle izlendi. Yöre kültürünün en güzel şekilde yansıtıldığı oyunlarda öğrenciler birinci olabilmek için ter döktü. 

Yıldızlar düzenlemeli dalda birinci Bursa, ikinci Kütahya olurken, düzenlemesiz dalda ise birinci İzmir, ikinci Kütahya oldu. Gençler düzenlemeli dalda birinci Denizli’den 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi , ikinci Balıkesir olurken, düzenlemesiz dalda ise birinci Denizli, ikinci Aydın oldu.

Halk oyunları yarışmasında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerini kutlayan Müdür Muslu Canlı; “Okullar Arası Halk Oyunları Gençler Manisa Bölge Şampiyonası’nda düzenlemeli dal grup şampiyonu olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Türkiye Şampiyonu Hocamız Ömür Günay’a, Ömer Faruk Akyol’a, Nuri Çırak’a, bizi yarışmada yalnız bırakmayan çok kıymetli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun inşallah. Efelik efendiliktir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.