enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

24 yaşındaki mimar kız, 65 yaşındaki ‘hoca’ ile kaçtı

Denizli’de yaşayan Çekem ailesinin mimar kızı Mervenur Çekem, İstanbullu sözde hoca Adnan Yıldırım ile kaçarak kayıplara karıştı. 24 yaşındaki kızın 65 yaşındaki hocayla kaçışının ardından anne Ayşe Çekem, Esra Erol’da programına katıldı. Anne Çekem, kızının sözde hoca tarafından okuyup üfleyerek kandırıldığını söyledi.

24 yaşındaki mimar kız, 65 yaşındaki ‘hoca’ ile kaçtı
16.12.2020
A+
A-

İlginç olay Denizli İstanbul hattında gerçekleşti. Denizli’de yaşayan Çekem ailesinin 24 yaşındaki kızları Merve Nur Çekem, 2 kez girdiği üniversite sınavını kazanamayınca üçüncü kez sınav hazırlıklarına başladı. Sınava 3 ay kala dikkatim dağılıyor diyen genç kızı annesi Denizli Devlet Hastanesine götürdü. Burada psikologa giden genç kıza sınav kaygısı tanısı konuldu ve ilaç vererek evine gönderildi. Bir süre sonra genç kız ilaçlar bana iyi gelmiyor diyerek kullanmamaya başladı.

HOCAYA GİTTİLER

Merve’nin durumunun devam etmesi üzerine ailenin çevresindeki kişiler ‘kızınıza nazar değmiş’ diyince baba Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde tanıdığı bir hoca olduğunu söyledi. Bu hocaya giden aileye hoca tarafından İstanbul’da oturan 65 yaşındaki sözde hoca Adnan Yıldırım’ın numarası verildi. Aile hocanın verdiği numarayı aradı. Yıldırım kızı telefondan okuduktan sonra annesine de 8 kez okuması, kızının yanında yatması gerektiğini söyledi. Kız her korktuğunda hocaya danışan anne bir cuma günü mesajının ardından gelen mesajlarla şok oldu. İddiaya göre hoca mesajda ‘aşkım’ gibi kelimeler kullanıyordu.

MANİSA’DAKİ HOCAYA DANIŞTI

Mesajların ardından anne önce Yıldırım’a tepkisini dile getirdi ardından Manisa’daki hocayı aradı. Hocanın ‘Ondan kurtul’ dedi diyen Ayşe Çekem ATV’de yayınlanan Esra Erol’un sunduğu Esra Erol’da programına yaşadıklarını anlattı. Çekem, “Sonra ben hastalanmaya başladım. Yürüyemiyordum çok kötüydüm. Bu sırada kızım Mimarlığı kazandı. Hocayı aradım durumu anlattım. Hoca dediki kızının üzerindekiler sana geldi dedi. Hoca İstanbul’a gelmiyorsan öleceksin dedi. Konuyu hocama açtım İstanbul’a gitmem gerekiyormuş dedim. Adam her şeyi soruyordu ikna ediciydi. Eşimin diğer olaylardan haberi yoktu.

İSTANBUL’DA NELER OLDU?

2 kızımı alarak İstanbul’a gittik. Bize camiye gelirsiniz orada okurum sizi dedi. Kızıma sizi Esenler Otogarında karşılayacam diye mesaj atıyor. Ben adamı gördüm sakallı bir hoca değil. Hayalini kurduğum adam değil, bu nasıl adam dedim. Adam bana baktı bir şey okudu ben bayıldım. Taksiye bindik adam elini koydu bana yine bir şeyler okudu. Yolculuk boyunca kızımla mesajlaşmış. Akrabamızın evine gittik orada bize okunmanız lazım kızının üzerindeki varlıkları tamamen almamız kazım dedi. Beni maneviyatla kandırdı. Orada Merve’yi de okudu, o sırada Merve bunun üzerine atladı sarılıyor ayaklarına beni bu kadınla bırakma diyor. Adam kızınızı İstanbul’u gezdireyim dedi. Ben 5 dakika bu kadını gezdireyim üzerindekiler durmuyor dedi. Ben sinir krizi geçirdim. Adam otobüse bindi kızımla onla birlikte bindi adam Eminönün’de balıkçı var orada olacağız dedi. Ben ardından otobüse bindim oraya gelince onları aradım ama ikisinde telefonları kapalıydı. Ben orada her yerde onları aradım 1 saat oldu ulaşamadım. Ben orada bekledim gemiler geç gelecek denildi. Sonra adamla kızım gemiden indi ben onu görünce adama vurmaya başladım. Kızım bu sırada bana bağıyordu, ben istediğimi buldum bırak beni diyordu.

‘NİKAHIM KIYILDI’ DEDİ

Adam bize 9 gün boyunca burada kalmalısınız dedi. Ben 9 gün boyunca ağladım. Kızım yanımdaydı beni bundan kurtar dedi. İkimizde yanlış bir şey olduğunu farkındayız ama ikimizde karşı tarafa his beslemeye başladık. 9 gün sonra Denizli’ye geldik benden para istedi. Ben de 5 bin TL gönderdim. Ben siz diyorum kızım sen diye hitap ediyordu o adama. Bir gün sabah uyandığımda Merve ağlıyordu. Merve bana anne benim nikahım kıyıldı dedi. Ne nikahı diye kızıma sorduğumda kızım bana bu adam bizim nikahımı çay ocağında bir adamla telefonla kıydı dedi. Ben telefonu kırdım, hattı kırdım. En son babasına söyledim. Eşim adamı aradı o da ona ben nikahı kızına kıymadım başka kadınlarada kıyıyorum. Üzerindeki atmak için dedi” dedi.

24 KASIM’DAN BERİ YOK

24 yaşındaki mimarlık mezunu Merve Nur, tüm bu yaşananların ardından 26 Kasım günü evden iş görüşmesine gidiyorum diye çıktı. Sabah saatlerinde evden çıkan Çekem, daha sonra Buldan’a staja gideceğim diyerek annesini aradı. Merve, daha sonra ailesini bir kez daha arayarak geç kalacağını söyledi. Bu konuşmanın ardından 24 yaşındaki kız kayıplara karıştı. Anne Ayşe Çekem, kızının kendisini arayarak Adnan Yıldırım ile evlendiğini söylediğini söyledi.

ÇANAKKALE’DE İZLERİNE RASTLANDI

Merve ile Adnan Yıldırım’ın son olarak Çanakkale’de bir otelde görüldüğü ondan sonra kendilerinden haber alınamadığı öğrenildi. Anne Çekem, kızının bulunmasını ve kızı gibi mağdur olan varsa ortaya çıkmasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.