enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

6. Uluslararası Denizli Cam Bienali ilklere ev sahipliği yapacak

6. Uluslararası Denizli Cam Bienali ilklere ev sahipliği yapacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde düzenlenecek Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Denizli Cam Bienali 6. kez kapılarını açacak. 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik Denizli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkısının yanında kentin tanıtımına bir kez daha büyük destek sağlayacak. Türkiye’nin ilk ve tek cam bienali olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali 14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Oyun” teması ile sanatseverlerle buluşacak. Bu sene 6.’sı yapılacak bienal birçok ilke de ev sahipliği yapacak. Bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olacak.

Cam kıyafetler ilk kez podyumda olacak

Cam sanatçıları Ayşem Ötük, Ece Tansel, Güçlü Polat, İsmail Özsolak, Ömer Meral ve Vahide Kaya’nın birbirleri ile yarışacağı cam yarışması Türkiye’de ilk kez canlı olarak yapılacak. Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer’in 1989 yılından beri gerçekleştirdiği efsane cam defilesi “GlassFashion Show” ilk kez Türk cam sanatçılarınca 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde görücüye çıkacak. Birbirinden yetenekli 40 Türk cam sanatçısı, hayatlarında ilk kez eserlerini bir sergi salonunda değil, podyumda kendi üzerlerinde sergileyecek. Türkiye’nin farklı illerinden katılan ve birbirinden kıymetli cam sanatçılarının yanı sıra İtalya, Amerika, Kanada, Mısır ve İsviçre’den katılacak olan cam sanatçıları Ekin D. Aytac, Joshua Davids, Dr. Julie Anne Denton, Karen –Jasen Willenbrink, Laura Donafer, Lucio Bubacco, Sally Prasch, Sayed Waked, Shane Fero, Simone Crestani ve Wesley Fleming online cam gösterileri ve sunumları ile bienalde sanatseverler ile buluşacak.

Canlı cam gösterileri ve sunumları bienale renk katacak

Türkiye’nin farklı illerinden katılan Araştırma Görevlisi Agah Barış Can Aksakal, Asanni Gülin Algül, Derya Geylani Vuruşan, Egemen Kemal Vuruşan, Ebru Öztürk Yurdumakan, Dr. Öğretim Üyesi Enver Güner, Araştırma Görevlisi Fatma Çiftçi, Hande Erbük, İmge Çelik, Araştırma Görevlisi Mehmet Aydın, Prof. Dr. Mustafa Ağatekin, Doç. Dr. Selvin Yeşilay-Özge Biçer, Seval Yılmaz Yatır, Rozita Kasuto ve Prof. Dr. Üzlifat Özgümüş canlı cam gösterileri ve sunumları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 6. Denizli Cam Bienali’nde yer alacak. Şair Akgün Akova’nın şiirleri ve eserleri ile renk katacağı bienalde sevilen şair ayrıca eserlerini imzalayacak. Farklı illerden de yoğun katılımın beklendiği bienalde ziyaretçiler her gün farklı sanatçıların canlı cam gösterisini izleyebilecek, konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek. 4 gün boyunca bienalde sanatçıları izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra ziyaretçiler kendi cam boncuklarını yapabilecek ve ‘kendi bardağını tasarla’ aktivitelerine de katılabilecek. Şehir dışından bienale katılacak davetliler için “Güzel Denizli’m” adlı gezi programı ile şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal değerleri tanıtılacak.

Dolu dolu bir program Denizlilileri bekliyor

Ayrıca bienal bünyesinde, “Önceki 5 Bienalimizde Neler Oldu?” ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi cam bölümünün “Oyun” temalı cam sergileri yer alacak. Sanatçı köşesinde Agah Barış Can Aksakal, Asanni Gülin Algül, Demir Kardaş, Derya Geylani Vuruşan, Egemen Kemal Vuruşan, Emel Vardar, Meral Değer, Ömür Duruerk ve Rozita Kasuto’nun “Oyun” temalı enstelasyonları izlenebilecek. Prof. Dr. Mustafa Ağatekin ile  “Çakışmalar-Buluşmalar” adlı oyunsallaştırılmış sanat deneyimi ile sanatçının tasarladığı 3 Taş oyununu cam piyonlarla oynayıp turnuva deneyimi bienalde yaşanacak. Hazırlanan film odasında ise birçok yabancı cam sanatçısının filmlerinin yanı sıra, Demir Demirkan’ın The Glass adlı belgeseli ve Serhat Özdemir’in Transperance adlı film serisi de davetlilerin beğenisine sunulacak.

Büyükşehir kültür ve sanatın yanında

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 14-17 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri dev organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Denizli’de 4 gün boyunca cam sanatının usta isimlerini bir kez daha ağırlayacaklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “İlkini 10 yıl önce 2011’de düzenlediğimiz Denizli Cam Bianeli’ni istikrarla sürdürmenin, sanata ve kültüre verdiğimiz değerin karşılığını bir kez daha görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çok büyük ve ses getirecek bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize bekliyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatın ve kültürün destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.