enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5213
EURO
34,8011
ALTIN
2.422,82
BIST
9.704,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

7 gün önce Denizli’den giden koronavirüslü vatandaş hayra katılmıştı.. Komşu ilçede pozitif vaka 13 oldu

7 gün önce Denizli’den giden koronavirüslü vatandaş hayra katılmıştı.. Komşu ilçede pozitif vaka 13 oldu
16.10.2020
A+
A-

Kovid-19 pandemisi kapsamında Aydın genelinde sıkı tedbirler uygulanmaya devam ederken, Karacasu ilçesinde tekrar baş gösteren korona virüs vakalarında artış yaşanmaya devam ediyor. Temaslı olarak izolasyona alınan vatandaşların da PCR testleri yapılmaya devam ederken Esençay Mahallesinde 1 kişinin ve 15 günlük karantina süresini dolduran ve iyileştiği kabul edilen bir vatandaşın PCR testi pozitif çıktı. Yaşanan bu durum ilçe genelindeki pozitif vaka sayısı 13’e yükseldi. Karacasu Kaymakamlığı tarafından bugüne kadar toplam 31 pozitif vakanın olduğunun belirtildiği açıklamada “Esençay Mahallemizde testi yapılan 1 temaslı vatandaşımız ile daha önce hastayken 15 gün sonunda semptom görülmediğinden iyileştiği kabul edilen 1 vakamızın PCR testleri pozitif çıktı. İlçemizdeki aktif vaka sayısı 13’e, bugüne kadar ki vaka sayısı ise 31’e çıkmıştır. 13 aktif vakamızın tedavileri evlerinde sürdürülmektedir. Ayrıca, bugünkü aktif temaslı sayımız 52, temaslı yakını sayımız 18, izole altındaki konut sayımız 36’dır” ifadelerine yer verildi.

7 GÜN ÖNCE DENİZLİ’DEN GELEN KORONAVİRÜSLÜ VATANDAŞ HAYRA KATILMIŞTI

9 Ekim’de Karacasu’da Kovid-19 ile mücadele kapsamında ilçe genelinde tedbir ve filyasyon çalışmaları sıkı bir şekilde yapılmaya çalışılırken, Yolaltı Mahallesinde kurallara uymayan bir vatandaş izinsiz hayır düzenledi. Yasak olmasına rağmen izinsiz olarak gerçekleştirilen hayra katılan ve Denizli’den geldiği öğrenilen bir vatandaşın da korona testi pozitif çıktı. Yine Denizli Sarayköy ilçesinde bir tekstil fabrikasında pozitif vakalı bir vatandaşla temaslı olduğu tespit edilen vatandaşlarla birlikte ilçede pozitif vakaların yanı sıra temaslı sayısında da artış yaşandı.

“Kritik kırılma noktasındayız”

Vakalar ile ilgili filyasyon çalışmalarının sıkı bir şekilde sürdürüldüğünün altını çizen Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ise “Sürekli belirttiğim gibi ilçemiz için kritik bir kırılma noktası yaşanmakta olup, bu hızlı artış kontrol edilmezse kısa sürede ilçe geneline yayılıp istenmeyen sonuçlar da yaşanabilecektir. Ancak sizlerin desteğiyle, gerekli tedbirlerin alınarak, kurallara uyulması ile bu salgını atlatabiliriz. İnanıyorum ki, el birliği ile salgının yayılmasını en kısa sürede kontrol altına alıp, ilçemizi bir kez daha virüsten kurtaracağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.