enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

786 Ailenin Konut Sevinci

786 Ailenin Konut Sevinci
30.10.2017
A+
A-

Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, bir dizi programlara katılmak üzere İlimize geldiler. Sayın Bakanlarımız ilk olarak Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yaptırılan 786 konutun kura çekim törenine katıldı.

Törene; Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TOKİ yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Valimiz Hasan Karahan, Cumhuriyet Bayramı gibi özel bir günde 786 vatandaşımızın ev sahibi olmasının önemine vurgu yaparak; “Kimsesizin kimsesi olan Cumhuriyetimizi kutladığımız bu güzel günde, 786 vatandaşımızı ev sahibi yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Cumhuriyetin kuruluşunun temellerini hazırlayan milli mücadelenin ilk manevi kıvılcımının yakıldığı Denizli’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal ettiği gün Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’nin bu işgal girişimine karşı durulması için cihat fetvası verdiğini, bunun milli mücadele için verilen ilk fetva olduğunu belirten Kaya, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Kura sonucu ev sahibi olacakların yüzde 10’unu engellilerin oluşturduğunu, son 15 yılda sosyal politikalar anlamında adeta “sessiz bir devrimi” ortaya koyduklarını, Sosyal Devlet olma yolunda yaptıkları hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini anlatan Bakan Kaya, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar için ayırdıkları bütçeyi 23 kat arttırdıklarını kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile bugüne kadar projelendirilen 33 bin 337 Sosyal Konut Projesinden 31 bin 588’inin hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Geriye kalan bin 749 konutun yapımının halen sürdüğünü, 2+1 konutların ihtiyaç sahipleri vatandaşlara 270 ay vade ile sabit ödeme imkanıyla verildiğini ifade eden Kaya; “Aslında bu konutların maliyeti 270 ayda yapılan ödeme tutarından daha fazla. Aradaki farkı devlet olarak vatandaşa yansıtmadan biz karşılıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Kaya, yakın zamanda psikososyal sorun yaşayan tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik yeni bir yardım programı hayata geçireceklerinin müjdesini vererek, ağır kronik hastalık sebebiyle cihaza bağlı olan ve ihtiyacı olan hastaların elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağı ihtiyaçlarının Bakanlık olarak karşılanacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin daha ilerisine götürmek için çıktıkları bu yolculukta, 94. defa Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığını hatırlattı.

 

Konut isteyip de alamayan vatandaşların tamamının konut sahibi olabilmesi için “Durmak yok yola devam” diyen Bakan Zeybekci, kente 25 bin konut sözlerinin olduğunu, şimdi onların tamamının bütün ilçelerde yapılmaya başlandığını ifade ederek; “TOKİ’ye Belediye Başkanlığına ilk başladığımdan itibaren bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda Denizli’nin bütün ilçelerinde ve Denizli’nin merkezinde hemşerilerimiz kira öder gibi konut sahibi olacaklar. Bu eserde emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve değerli Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya ayrıca teşekkür ediyorum bu muhteşem proje için. İşte devlet öyle bir devlet olmalı ki nerede bir ihtiyaç sahibi bir vatandaşı var, nerede bir muhtaç vatandaşı var, nerede okuyamayan bir çocuğu var, nerede hasta yatan veyahut da ulaşılamayan bir ihtiyarı var ona ulaşıp onun bir nefesini dahi daha iyi alabilmesini sağladığı zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrağı öyle şanlı dalgalanacak ve dalgalanmaya devam edecektir. O zaman büyük devlet olunur. Başımız dik olacak. 786 kardeşimiz bugün burada evlerine kavuşacak, inşallah kalanlar da sonra kavuşacak. Sizden tek bir şey istiyoruz bu devletin hizmetkârlarına dua edin inşallah diyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ve Valimiz Hasan Karahan ile diğer protokol üyeleri, Karahasanlı Mahallesi’nde yaptırılan ve yüzde 10’u engellilere tahsis edilen sosyal konutlarla ilgili konut alma hakkı ve konut belirleme kuralarının çekimini gerçekleştirdi.

Sayın Bakanlarımız buradaki törenin ardından Denizli Çocuk Destek Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından şehit Uzman Çavuş Emrah Ceylan’ın Adalet Mahallesi’ndeki ailesini de ziyaret eden Sayın Bakanlarımız Şehidimizin eşi Senem ve 11 yaşındaki oğlu Süleyman Ceylan ile görüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.