enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5589
EURO
34,6816
ALTIN
2.415,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
31°C

8 Asırlık gelenek çoban köpeği güzellik yarışmasıyla başladı.. Başkan Akcan’dan su sitemi geldi

8 Asırlık gelenek çoban köpeği güzellik yarışmasıyla başladı.. Başkan Akcan’dan su sitemi geldi
28.08.2021
A+
A-

8 asırlık Sudan Koyun Geçirme Festivali başladı. Festivalin ilk gününde birbirinden harika çoban köpekleri güzellik yarışmasında boy gösterdi. Yarışmaya 150 köpek katıldı. 150 köpeğin haricinde 70 çoban köpeği de etkinlikle kendini gösterdi. Toplamda 220 köpek etkinliğe katıldı. Yörük Çoban Köpeği Yetişkinler kategorisi birincisi ‘Mahşer’ isimli köpek oldu. Çoban Köpekleri kategorisinde ‘Kral’ isimli köpek ipi göğüsledi. Kangal Dişi kategorisinde ‘Prenses’, Veteran yaşlılarda ‘Duman, Yörük Çoban Köpeği Yavruda ‘Haydut’ birinci oldu.

ÖDÜLLER YANGIN BÖLGESİNE

Sudan Koyun Geçirme Festivali hakkında konuşan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan;“ Sudan Koyun Atlatma Festivaline katılan çobanlarımız yangın bölgesinde hayvanları yanan, ağırladı yanan vatandaşlara destek olmak için eğlenceden ödüllerinden vazgeçtiler. Festivaldeki eğlence için ayrılan bütçeyi ve yarışmaya katılıp galip gelen çobanların ödülleri yangın bölgesinde mağdur olan çobanlara gönderilecek. Maddi olarak destek olmayacağız, koyun, kuzu, keçi alıp göndereceğiz. Gençlerimiz çok destek oldular. Daha önce tırlarla saman ve yem gönderdiler. Hepsinden Allah razı olsun.”dedi.

DESKİ VE ÇİVRİL’E SİSTEM ETTİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu sene söz verilmesine rağmen DESKİ ve Çivril Belediyesi’nin etkinlikere Işıklı Gölü’nden su vermemesi hakkında; “Festival için haftalar önceden görüşmeler yapıldı. Çivril Belediye Başkanı ve DESKİ ile görüştük. Işıklı Gölünden buraya şu istedik. Vereceklerine söz vermişlerdi. Ama vermediler. ‘Bizde de su yok, göl de balıklar susuzluktan ölüyor’ dediler. Onlar gölde kayık gezdirirken biz baktık. Taşıma suyu ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Bu Festival için bekleyen vatandaşlarımızı, çobanlarımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Yangın söndürmede kullanılan tankerler ile toplamda 200 ton su taşıdık gözümüze. İnşallah seneye daha çok yağmur yağar, kar yağar ve böyle mağdur olmayız.”şeklinde konuştu.

ÇOBAN KÖPEĞİ GÜZELLİK YARIŞMASINDAN KARELER

Yörük Çoban Köpeği Yetişkinler kategorisi birincisi ‘MAHŞER’
Çoban Köpekleri kategorisinin birincisi ‘KRAL’
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.