enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Jandarma Motosiklet Eğitimlerine Başladı

Jandarma Motosiklet Eğitimlerine Başladı
A+
A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ilk seminer, 13 Şubat 2018 Salı günü Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 120 lise öğrencisine yönelik icra edildi.

 Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş ve iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.

Ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmakta, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına (1.024) motosiklet karıştı. Bu kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesind eolduğu gtespit edildi.

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yapmıştır. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunmakta olup, 2000 sürücüye ulaşılması hedefleniyor.

Seminere gelen misafirlere Okul Müdürü’nce yapılan sütlü tatlı ikramı ile Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda bölümü ürünleri tanıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.