enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin’den Egeyön TV’ye konuştu

Adalet Eski Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, dün Denizli’ye geldi. Ergin, Egeyön TV’ye özel açıklamalarda bulundu. ‘Baskın seçim’ olacak mı sorusuna Ergin; “İktidar partisi kendisi için bir fırsat aralığı görürse baskın seçim olabilir. 50-55 günlük bir zaman dilimi onlara yetiyor.” dedi. Ergin’in Osman Kavala ve Canan Kaftancıoğlu kararlarına yorumu ise; “Mahkemelerin tarafsız olması yetmez. Mahkemelerin verdikleri kararlarla tarafsız olmalarını hissettirmeleri lazım” oldu.

Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin’den Egeyön TV’ye konuştu
A+
A-

Adalet Eski Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin dün Denizli’ye geldi. Ergin, DEVA Partisi İl Başkanlığı’ndan yeni üyelere, ilçe ve mahalle başkanlarına rozet takdim törenine katıldı. Törenin ardından Gazeteci Ahmet Deda ile özel bir röportaj gerçekleştiren Ergin, Egeyön TV’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İŞTE O RÖPORTAJ;

Baskın seçim olabilir mi?

“İKTİDAR FIRSAT GÖRÜRSE OLABİLİR”

Türkiye önünü görebilen bir ülke değil. Baskın seçim olabilir veya olmaz. Belirsizlik bu alanda da var. Hükümetin uzun zamandır öngörülebilirliği kalmadı. Anayasaya göre seçimler önümüzdeki yılın baharında yapılması gerekiyor. İnşallah seçim en geç o tarihte yapılacak. İktidar partisi kendisi için bir fırsat aralığı görürse baskın seçim olabilir. 50-55 günlük bir zaman dilimi onlara yetiyor. Geçmişte ‘Seçimler yok’, ‘Erken seçimden bahsetmek vatana ihanet’ dedikten sonra seçim yaptılar. Öngörülebilir yapı yok. Biz parti olarak 50-55 gün sonra seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı hızlandırdık. Vaktinde olursa hazırlıkalırımız daha güçlü olacak.

Eski bir adalet bakanı olarak ‘Osman Kavala’, ‘Canan Kaftancıoğlu’ kararlarını nasıl yorumluyorsunuz?

“MAHKEMELERİN TARAFSIZ OLMASI YETMEZ, VERDİKLERİ KARARLA TARAFSIZ OLMALARINI HİSSETTİRMELERİ GEREKİR”

Adalet toplumun huzurla geleceğe bakabilmesi için temel şarttır. Bu verilen kararlar toplumsal vicdanda nasıl karşılık buluyor, ona bakmak lazım. Bu kararlar kamuoyu vicdanını yaralayan ve zedeleyen kararlar. Umumiyetle buradaki kararlar siyasal karşıtlıktan, husumetlerin sonu alınan kararlar olarak algılanıyor. Bangalor yargı etiği ilkeleri uluslararası bir standarttır. Mahkemelerin tarafsız olması yetmez. Mahkemelerin verdikleri kararlarla tarafsız olmalarını hissettirmeleri lazım. Mahkemeler Türkiye’de adalet duygusunu hissettiremiyor. Tarafsızlık duygusunu vatandaşa veremiyorlar. Hem çok müdahil olanlar var, hem de mahkeme kararları üzerinde manipülatif yorumlar var. Türkiye’de verilen kararlar kamuoyu vicdanında adalet duygusunu tatmin etmiyor.

Seçimler adaletli olacak mı?

“EVET DEMEK İSTERDİM”

Bu soruya ‘evet’ demek isterdim. Türkiye’de son yaşadığımız 2019 seçimlerinden sonra İstanbul seçimlerinin yenilenme kararı Türkiye’de seçim hukukunu ve uygulayan bağımsız kurumların güvenilirliğini yıprattı. Temenni ediyorum ki bu tür yıpratıcı olaylar tekerrür etmesin. Kurumlara güvenmek istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.