enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5531
EURO
34,8789
ALTIN
2.433,96
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

ADD’ye Lozan açıklamasında polis engeli

ADD’ye Lozan açıklamasında polis engeli
24.07.2020
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi bugün Lozan Antlaşması’nın 97. Yıldönümü sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. ADD üyelerinin Candoğan Parkı’ndan Delikliçınar Meydana yürümesi polis ekipleri tarafından engellendi. Dernek yöneticileri ve polis memurları arasında süren görüşmelere sonucunda açıklama Candoğan Parkı’nda yapıldı.

“Lozan emperyalizmi masada yenilgiye uğrattı”

Grup adına basın açıklamasını okuyan ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay “Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştı. Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.

Son yıllarda; yalan ve sahte tarih yazma gayretleri hız kazanmıştır. Lozan’a, Lozan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşı İsmet İnönü’ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar bu nedenledir” dedi.

Şube Başkanı Özbay Lozan karşıtlığını şu şekillerde nitelendirdi:
Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Bölünmek, parçalanmak ve emperyalizme yem olmaktır.

Lozan karşıtlığı; Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir.
Lozan karşıtlığı; hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir.
Lozan karşıtlığı; milli egemenlik yerine saray ve hanedan hâkimiyetini kabullenmektir.
Lozan karşıtlığı; millilik yerine ümmetçiliktir.
Lozan karşıtlığı; siyasal dinci bir devletin inşasına yüksek sesle “evet” demektir.
Lozan karşıtlığı; çoklu hukuk sistemini benimsemektir. Hukukun üstünlüğünün yok edilmesidir.
Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ’cü vb. yapılanmalara göz yummaktır…

“Sinsi politikalara seyirci kalmayacağız”

Lozan’ın, Cumhuriyetin ve milletin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temel olduğunu belirten Şube Başkanı Özbay Lozan Barış Antlaşması’yla oynamanın Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılması olacağını söyledi. Özbay “Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız… Bir kez daha ant içiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Lozan Antlaşması’na karşıtlığın emperyal bir oyun olduğunu vurgulayan Kadem Özbay “Bu emperyal oyunlara karşı, herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.