enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5023
EURO
34,9545
ALTIN
2.429,94
BIST
9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

AK Parti Grup Başkanvekili gazetecilerle buluştu.. Yeni medya düzenlemelerini anlattı, muhalefete yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili gazetecilerle buluştu.. Yeni medya düzenlemelerini anlattı, muhalefete yüklendi
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’ün katılımıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Denizli’deki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

“İNTERNET MEDYASI ANA AKIM MEDYA OLMUŞTUR, DÜZENME YAPILMASI ZORUNLULUK”

Gazetecilik mesleğine yönelik yaptığı açıklamada Özkan:“AK Parti hükümetleri ortaya koyduğu reformist yönetim anlayışıyla ilk günden bugüne demokratik hukuk devletini güçlendirmek, demokratik müzakere anlayışını iyileştirmek bu anlamda vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü daha etkin kullanabilmesi için hür ve özgün basının engelleri kaldırmak için çalışmıştır. Teknolojik yenilikler basın alanında yeni düzenlemelerin gerekliliğini ortaya koymuştur. İnternet gazeteciliği ve sosyal medya ile herkesin bir basın mensubu haline geldiği durum olmuştur. Bununla birlikte vatandaşlarının kişisel hak ve özgürlüklerini korumak adına sosyal medya düzenlemesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Parlamento bu düzenleme için harekete geçti. 2022 yılında bu düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Bu düzenleme ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini yalan haberlerle ihlal edenlere karşı bu düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yine artık kurumsallaşan internet haberciliği ile ilgili yasal düzenlemeleri de hazırlıyoruz. Çünkü internet medyası artık ana akım medya olmuştur. Bu alanda hukuk düzenlemesi yapmak zorundaydık”dedi.

PANDEMİ DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Özkan,  basın alanındaki düzenlemeleri aktardığı açıklamalarının ardından gündem değerlendirmesi yaptı. Özkan, pandemide başarılı bir süreç geçirdiklerini belirtti. Gelişmiş ülkelere örnek olduğumuzu belirten Özkan, Turkovac aşısının salgına karşı çok önemli olduğunu dile getirdi. Pandeminin sağlık üzerindeki etkisinden çok artık ekonomik getirilerinin gündemde olduğunu belirten Özkan;“Pandeminin toplumsal ve ekonomik etkilerini ortadan kaldırmak için artık bütün dünya seferber oldu. Azalan üretim, küresel stokçuluğun başlaması ve tedarik zincirinin bozulması küresel enflasyona neden olmuştur. Türkiye’de bundan nasibini almıştır. Üretim ve ihracat gelirlerinin 85 milyona hakça paylaştırılması adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kararlar açıklandı. Faizin indirilmesi kararı yatırım ortamını bir taraftan iyileştirirken vatandaşlarımızın ve yatırımcılarımızın finansa daha kolar ulaşmasını sağlayacak. Kur korumalı mevduat hesabı sistemi ile piyasalar regüle edilmiştir.  1-2 aylık sürede enflasyon ve kurdaki regülasyonun sağlanmasıyla ülkemiz dünyada en fazla üreten ve ihracat yapan ülke olacak. Dünyadaki toplam ihracatın yüzde 2’sini hedef olarak kabul etmiş ve bu hedefe koşan bir ülke olacağız. Doğrudan üretim ve ihracat 300 milyar dolarlık ihracat geliriyle 85 milyona yayılacak ekonomik dengeyi hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET KUR, EKONONOMİK KRİZ ÜZERİNDEN İKTİDAR DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Ekonomik değerlendirmesinin ardından muhalefete eleştirilerini sıralayan Özkan,“Tek derdi ülkemiz batsın da bana bir koltuk verilsin diyen milletimizin zararına olanı kendi yararı gören, Türkiye düşmanlarıyla ittifak yapan bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Biz üretim, istihdami, yatırım diyoruz, onlar sürekli kur üzerinden, ekonomik kriz üzerinden iktidar devşirmeye çalışıyorlar. Medeniyet değerlerimize düşmanlık beslediklerini bu sürede görüyoruz. “ dedi.

Eleştiri oklarını CHP’ye yönelten Özkan,“CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra, Milli Şef İsmet İnönü döneminden beri her daim başta camilerimize, değerlerimize, Kuran-ı Kerim kurslarımıza, imam hatip okullarımıza olmak üzere kendi medeniyet değerlerimizde çocuklarını yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza kin ve nefret beslemiştir.  Bunu her zaman hatırlatacağız ve peşinde olacağız. Bu ülkede 680 camimiz Milli Şef İsmet İnönü döneminde depo haline dönüştürülmüştür. Ezanımıza, dini eğitimimize dair bütün dersler sınırlandırılmıştır. 28 Şubat’ta  CHP’nin desteklediği haçlı saldırılarında aynı tavır ortaya koymuştur.

“BAY KEMAL ÖZGÜR ÖZEL’E TÜZÜK GEREĞİ SORUŞTURMANI AÇ HELALLEŞMEKTEKİ SAMİMİYETİNİ GÖRELİM”

Mazisi bu olan partinin şimdiki zamanında Grup Başkanvekilleri Özgür Özel mecliste çıkıp okul öncesi kuran kurslarını yobazlıkla suçlamıştır. Bunu kınıyoruz.  Milletimizin değerlerini yobazlıkla suçlayan Özgür Özel’i ve CHP’yi milletimize şikayet ediyoruz.  Geçenlerde şehit ailemize sinkaflı hakaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili sadece görevinden ayrıldı. Milletvekilliği ve parti görevi devam ediyor.  Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’i uyarmış diye duyduk. Bu yetmez. Bay Kemal helalleşme istiyorsan milletimizi yobazlıkla suçlayan Özgür Özel’e tüzük gereği soruşturmayı başlat. Helalleşmedeki samimiyetini görelim.”diye sözlerini noktaladı.

Özkan, açıklamanın ardından gazetecilerin taleplerini dinledi ve mecliste çözüm bulmak adına söz verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.