enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

AK Partili Cahit Özkan: Asgari ücrete yılda iki kez zam yapılabilir

“Maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, gerekirse asgari ücrete bir yıldan önce zam yapılabileceğini söyledi.

AK Partili Cahit Özkan: Asgari ücrete yılda iki kez zam yapılabilir
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, asgari ücrete iki kez zam yapılabileceğini söyledi. Özkan, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” dedi.

‘MEVZUATI DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN’

Bir televizyon kanalında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan AK Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özkan’a, “Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?” sorusu soruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan, konunun mümkün olduğunu belirterek, “Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız” ifadelerini kullandı.

‘CHP’NİN AKLINA GELMEZ, BİZİM AKLIMIZDA VAR’

Özkan, “Bu CHP’nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” dedi. Özkan, “Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.