enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Alevi-Bektaşi Mahallesi, Hıdrellez Kutlamalarına Hazır

Denizli’nin Çal ilçesinde Alevi-Bektaşi kültürünü yaşatan tek yerleşim yeri olan Çalçakırlar Mahallesi, 7-8 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri kutlanacak olan Hıdrellez şenliklerine hazır. Çal Belediyesi, binlerce kişinin ziyaret ettiği Çalçakırlar’daki Gaip Erenler Türbesi’nin ziyaretçi bölümünde çevre düzenlemesi, tadilat ve taş döşeme, boyama işlemleri ile çatı yaptı. Dömürcü Sultan Türbesi’de kutlamalara hazır hale getirildi.

Alevi-Bektaşi Mahallesi, Hıdrellez Kutlamalarına Hazır
28.04.2022
A+
A-

ÇalÇakırlar halkı ile Alevi-Bektaşi mensubu vatandaşların kutsal kabul ettiği türbelerin Hıdrellez kutlamalarına hazır hale getirilmesi, Çalçakırlarlılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Hıdrellez kutlamalarında türbelerin yanı başında hazırlanan yerlerde adaklar kesilip, dualar okunacak.

BAŞKAN AKCAN; “HEPİMİZ KARDEŞİZ ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan  alevisi, sünnisiyle Çal’da herkesin kardeşçe yaşadığını, herkesi, her vatandaşı “Aynı sokağın çocukları” olarak gördüklerini söyleyerek, “Oğuz Türk’ü olan Çalçakırlar, Hıdrellez gibi önemli bir kültürümüzü yaşatıyor. Anadolu coğrafyasında yaşayan herkes kardeştir. Biz her zaman söylüyoruz; Çal’da yaşayan herkes aynı sokağın çocuklarıdır. Hangi din, ırk olursa olsun bu toprakların çocukları kardeştir. İlçenin belediye başkanı olarak, Çalçakırlar’daki hıdrellez kutlamalarına vatandaşlarımızı davet ediyorum. Kovid-19 salgın hastalık nedeniyle 2 yıl üst üste kutlamalar yapılamamıştı” diye konuştu.

Çalçakırlar’da Hıdırellez,6 mayıs tarihlerinde kutlanıyordu. Bu yıl  6 mayıs tarihi Cuma gününe denk geldiğinden kutlamalar 7-8 mayıs tarihlerinde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.