enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Almanya’daki fuara katılan tekstil firmaları, “DTO’nun desteğiyle, iyi bir itibar yakaladık” dediler

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli’den Heimtextil, Techtextil ve Texprocess 2022 Fuarı’na katılan firmalarla değerlendirme toplantısı yaptı. Fuarda dikkat çekici bir küme oluşturulduğuna dikkat çeken katılımcılar, DTO sayesinde iyi bir itibar yakaladıklarını dile getirip Başkan Erdoğan ile ekibine teşekkür ettiler. Bu arada, proje kapsamındaki ilk ihracat da geldi; fuara katılan firmalardan biri teknik tekstil ürününü Almanya’ya sattı.

Almanya’daki fuara katılan tekstil firmaları, “DTO’nun desteğiyle, iyi bir itibar yakaladık” dediler
12.08.2022
A+
A-

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında Heimtextil, Techtextil ve Texprocess 2022 Fuarı’na katılan Denizli Teknik Tekstil Kümesi’nde yer alan firma temsilcileri ve çalışanlarıyla, istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıdaki açış konuşmasında, fuara katılan firmaların organizasyonları sayesinde iş bağlantısı yaptıklarını görmekten mutluluk duyduklarını açıkladı. Başkan Erdoğan, “Projemiz kapsamında, geçtiğimiz haziran ayında Messe Frankfurt Fuar Alanı’nda bu yıl ilk defa Heimtextil Fuarı ile aynı anda düzenlenen Techtekstil Fuarı’na toplu halde katıldık; teknik tekstil üretmeye başlayan 12 firmamızın ortak kullandığı bir stant açtık. 15 firmamızın da ziyaretçi olarak bu fuara gitmesini sağladık. Denizli olarak, 30 kişilik geniş bir heyetle oradaydık. KOSGEB desteğiyle katılanları da hesaba kattığımızda, bu sayı 100’ü geçti. Bizimle Almanya’ya giden proje grubumuzun tüm masraflarını karşılayarak, teknik tekstil konusunda iş yapmalarının önünü açmak istedik. Fuarda da görüldüğü üzere, ülkemizin standının haricinde sadece Denizli’nin yani bizim böyle bir girişimimiz vardı. Bu sayede, bazı firmalarımızın iş bağlantıları bile yaptığını duydum. Standımızı ziyaretim sırasında iş görüşmeleri yaptığınıza da bizzat şahit oldum ve sevindim. Bu yıl, ev tekstilleri alanında 980, teknik tekstiller kısmında 1.250, proses kısmında ise 240 firmanın bulunduğu fuarda, toplam stant sayısı 2.470 idi. Pandemi öncesinde 2020 yılında yapılan en son fuara göre, bu sefer öne çıkan ise teknik tekstiller kısmıydı. Bu da projemizin ne kadar doğru bir tercih olduğunu ve geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu hepimize gösterdi. Özellikle pandemi sürecinde önem kazanan medikal tekstillere olan ilgi, bizlerin de dikkatini çekti” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: TALEP OLUŞAN HER FUARA GİDERİZ

Başkan Erdoğan, konuşmasında özellikle fuarları çok önemsediklerini ve talep gelen fuarları değerlendirmeye alarak organizasyon gerçekleştirebileceklerini vurguladı; “Fuarlara katılım noktasında, farklı sektörlerle farklı ülkelere gitmek istiyoruz; yeter ki bize talep gelsin. Talepler doğrultusunda yeni sektörleri de ekleyerek, fuarlara katılımları artırmak istiyoruz” dedi.

PROJENİN TAKIM LİDERİ MERİNO, FİRMALARI YENİ HAZIRLIKLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu Takım Lideri Fernando Merino da fuarı değerlendirmesini yanında önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları organizasyonları hakkında bilgi verdi. Merino, “Küme birlikteliği açısından, bu fuar iyi bir örnekti. Bundan sonra farklı sektörlerdeki kümelere çalışma ziyareti gerçekleştireceğiz. Örneğin, otomotiv kümelenmesine ziyaretimiz olacak. Aynı zamanda Portekiz’e gidecek, tekstil kümelerini, araştırma merkezlerini, yenilik ve tekstil birliklerini, teknoloji kümelenmelerini göreceğiz. Kümenin vizyon ve misyona ihtiyacı var; bu proje ve Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz ile bunu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

SABAHATTİN SERTÇELİK: DTO’NUN SAYESİNDE İYİ BİR İTİBAR YAPTIK

Toplantıya katılan Batutek Teknik Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Temsilcisi Sabahattin Sertçelik, fuarın başarılı geçtiğini söyledi; Başkan Erdoğan ile ekibine emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sertçelik, “8 saat içinde netice alınan ilk fuar budur, bu çok güzel. Kümeleşmeyi çok iyi yaptığımız görüldü. Dünya çapındaki 13-14 firmayla görüştüm; hepsi de Denizli olarak başarılı olduğumuzu düşünüyordu. Çok minyatür ve amatör diyebileceğimiz satış ekipleriyle gitmiş olmamıza rağmen, Denizli Ticaret Odası’nın desteğiyle iyi bir itibar yaptık. Bundan çok memnunum. Bizden daha profesyonel firmalar da oradaydı. Biz firmalar olarak makine anlamında belki bir tanesine sahip olmamıza rağmen, Denizli olarak başarılı bir işe imza attık ve kendimizi tanıttık. Denizli Ticaret Odası rehber olarak başımızda durduğu, bize referans olduğu sürece, bundan sonra daha çok yol alırız. Bize de bu konuda çok iş düşüyor… Daha profesyonel ekiplerle, fuarlara gitmemiz ve stantlarımızın geniş olması gerekiyor. Denizli, teknik tekstilden aldığı yatırımları ve gücünü göstermeli. Dünya katma değerli ürünlere yöneldi. Denizli Ticaret Odası desteğiyle AR-GE’mizi ve laboratuvarımızı öne çıkarıp, sertifika kuruluşlarıyla çalışmalıyız. Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Japonya ve Çin’deki fuarlara da katılmak istiyoruz. Başkanımıza ve ekibine, teşekkür ederiz… Bizi yalnız bırakmadınız; her türlü desteği verdiniz” dedi.

“PROJENİZ SAYESİNDE, ÜST YÖNETİMLERİ DAHA KOLAY İKNA ETTİK” DEDİLER

Erteks Kadife Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni temsilen toplantıya katılan Sait Özbahar ise teorik olarak teknik tekstille ilgili bilgilerinin olduğunu ancak, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm eğitimlerinde mevcuttaki makinelerin bile teknik tekstil için kullanılabileceğini öğrendiklerini, bu sayede firma sahiplerinin teknik tekstile yönelmelerine katkı sağlandığını ifade etti.   

Menekşe Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Temsilcisi Aylin Arıcı da proje sayesinde üst yönetimlerini teknik tekstil konusunda ikna etmeyi başardıklarını dile getirip Denizli Ticaret Odası’na teşekkür etti.

YAVAŞ: DTO, ÖNÜMÜZE PROSEDÜR ÇIKARMADI

Temaş Tıbbi Malzemeler ve Sargı Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavaş, prosedürler nedeniyle çoğu zaman kamu kurumlarının desteklerinden yararlanmadıklarını belirterek, “Denizli Ticaret Odası sayesinde ilk kez çok rahat ve basit bir şekilde fuara katıldık. Her şey, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. Kamu kurumları içinde katıldığım ilk organizasyon Denizli Ticaret Odası’nınki oldu. İlgi ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AKDOĞAN: “SOLİNGEN GİBİ BİR KALİTE STANDARDI BELİRLENMELİ”

Akdoğan Tekstil’in sahiplerinden Mustafa Akdoğan ise yeni ürünlerin sertifikasyonunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Akdoğan, “Farklı bir konfigürasyonda ürün geliştirdiğimizi beyan ettiğimizde, TSE mevcut veri tabanına göre tarama yapıyor; özgün geliştirilen ürünlere dair ise bir standart olmuyor. Bu sıkıntının çözülmesi gerekiyor! Mesela, Solingen Almanya’da bir şehir. Şehrin adını alan bir üst marka olarak kalite kıstaslarını belirlemiş. Biz de Denizli’de Teknik tekstile Dönüşüm Projesi’nde kalite standardı belirleyip, marka oluşturabiliriz” diye konuştu.

Başkan Erdoğan da kurumlarla ilgili yaşanan bu gibi sıkıntıların kendilerine iletilmesi halinde çözümü için tarafları görüştürebileceklerinin altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.