enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Almanya’nın Türkiye Karşı Tutumu Denizli’den Tepki

Almanya’nın Türkiye Karşı Tutumu Denizli’den Tepki
29.06.2020
A+
A-

Pandemi süreci daha önce gündemde olmayan yeni durumları önümüze getirme devam ettiğini açıklayan Denizli Platformu, “Almanya’nın Türkiye’ye seyahat edilmemesini tavsiye eden ve ülkeye dönüşte karantina uygulanmasını öngören politikası ülkemiz Turizmini, dolayısıyla Denizli’yi de yakından ilgilendiriyor. Esasen bu kararla ilgili olarak şaşırtıcı olansa Almanya’nın bu tutumunu, Covid-19 salgınını çok daha şiddetli geçirmiş ve ülkemizde yaşanılan süreçle kıyaslanmayacak düzeyde elim sonuçların yaşandığı ülkelere dönük olarak benzer politikayı benimsememiş olması” denildi.

ALMANYA VE TÜRKİYE ARALARINDA GÜÇLÜ İLİŞKİLER OLAN İKİ ÜLKE

Almanya ve Türkiye’nin aralarında güçlü ilişkileri olduğunu ifade eden Denizli Platformu aıklamasının devamında şunları söyledi:
“Almanya’nın bu uygulaması gerek oradaki gurbetçilerimiz için gerekse tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Almanlar için hayatı zorlaştırıcı etkilere neden olmakta.

Unutulmaması gereken bir husus da şu ki, Türkiye’deki turizm tesisleri görece olarak daha yeni ve donanımlı olmasının yanında, sağlık bakımından güvenli olduklarını gösterir sertifikalara sahipler. Ülkemiz, dünyanın dört bir tarafından gelecek turistlere, gönül rahatlığı ile tatil yapabilecekleri şekilde ev sahipliği yapmaya hazır.

Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısı ortada iken Almanya’nın bu politikasından vazgeçmesini güçlü bir şekilde ümit ediyoruz. Üst düzeyde devam eden temasların sevindirici gelişmelerle sonuçlanmasını diliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.