enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Arslan, Engellilere Yönelik Politikaları Açıkadı

Arslan, Engellilere Yönelik Politikaları Açıkadı
06.06.2018
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, CHP iktidarında uygulanacak engelli vatandaşlara ilişkin politikaları açıkladı.

Arslan’ın açıklamasında satır başları ise şöyle;

“ERİŞİLEBİLİRLİK HAKKI” HER ALANA YAYILACAK

CHP iktidarın Engellilerin eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere tüm anayasal haklardan engelli olmayan bireylerle eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet sorumluluğu içinde hareket edeceğiz. Tüm kamusal alanları ve kamu hizmetlerini kapsayacak şekilde bir yıl içerisinde erişilebilir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Engellilerin sağlık raporu almalarına ilişkin mevzuatı bilimsel ve Türkiye gerçekliğine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz.

ENGELLİ RAPORLARINDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Raporlardaki engellilik oranlarının düşürülmesi nedeniyle yasal hakları verilmeyen engellileri, yasal ve anayasal haklarına yeniden kavuşturacağız. Diyabet gibi kronik hastalığı bulunan engellilerin istihdam dahil yasal haklarından yararlanması sağlayacağız. Gazilerimizin rapor yönetmelikleri gerekçesiyle engelli sayılmamaları sorununu çözeceğiz. Engellilerin her bir iş ve hizmet için tekrardan rapor alma çilesine son vereceğiz. Rapor taleplerinin engellileri yormadan, hızlı ve ücretsiz olarak karşılanmasını sağlayacağız.

50 BİN ENGELLİ İSTİHDAMI GELİYOR

Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan boş kadroları doldurarak 50 bin engelliye istihdam sağlayacağız.

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ VE DAHA ÇOK SAĞLIK HİZMETİ VERECEĞİZ

Tüm engellileri koşulsuz olarak sağlık güvencesine kavuşturacağız. Medikal malzeme, tekerlekli sandalye, protez, ortez gibi ihtiyaçları katkı payı alınmaksızın ücretsiz karşılayacağız. Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıp, randevu alma ve randevuyu evde bekleme sorunlarını çözerek engellilere hızlı hizmet sunacağız. Kanser tedavisi gören engelliler dahil tüm engellilerin ilaç temin sorununu çözeceğiz. Tüm engellileri bakım güvencesine kavuşturacağız. Engellilerin ve ailelerinin gelecek endişelerine son vereceğiz.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ ARTACAK

Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen evde bakım aylıklarını yeniden bağlayacağız. Evde bakım hizmeti sunulmasında sadece engelli bireyin gelirini dikkate alacağız. Evde bakımda sağlık, psikolojik destek ve eğitim hizmetlerini ücretsiz olarak sunacağız. Evde bakım aylığı alan yurttaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alacağız.

ENGELLİ AYLIĞINDA SADECE ENGELLİNİN GELİRİ DİKKATE ALINACAK

Engelli aylığının bağlanmasında hane geliri ya da eşlerin geliri kriterini kaldıracağız, sadece engelli bireyin gelirini dikkate alacağız. Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen engelli maaşlarını yeniden bağlayacağız.

ENGELLİLERE DAHA FAZLA ÖZEL EĞİTİM SUNACAĞIZ

Özel eğitime ihtiyaç duyan engellilerin erken teşhisi ve özel eğitime erken başlaması için önlemler alacağız. Özel eğitim sürelerini engellilerin ihtiyaçlarına ve bilimsel ölçütlere göre belirleyeceğiz. Rehberlik Araştırma Merkezleri’nin niteliğini artıracağız. Kaynaştırma eğitimine öncelik vereceğiz. Nitelikli ve sürdürülebilir kaynaştırma eğitimi için öğretmenlere meslek içi eğitim sağlayacak, okulların mekansal koşullarını iyileştireceğiz. Zihinsel engelli ve otizmli bireylerin yaşam boyu öğrenme ihtiyaçlarını gözeteceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.