enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5955
EURO
34,7913
ALTIN
2.493,56
BIST
9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Avdan Platformu’ndan birlik çağrısı! Kararname ile kamulaştırma kararı çıkmıştı

Denizli’nin son dönemde en önemli gündemlerinden olan Avdan mahallesi için mücadele sürüyor. Kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere acele kamulaştırma kararı çıkan Tavas’ın Avdan Mahallesi için Avdan Platformu 18 Mart Cuma günü saat 14:00’da bölge halkıyla bir araya gelerek karara ‘hayır’ diyecek.

Avdan Platformu’ndan birlik çağrısı! Kararname ile kamulaştırma kararı çıkmıştı
16.03.2022
A+
A-

Denizli’nin Tavas ilçesi Avdan Mahlalesi’nde 13 Ocak 2022 tarihinde kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere, 3 milyon 764 bin metrekarelik bir alanın acele kamulaştırılması için kararname çıkarılmıştı. Karara yönelik yöre halkının Danıştay’a dava açması sonucunda 15 Mart 2022 tarihinde bilirkişi heyeti değer tespiti için Avdan Bölgesinde incelemede bulundı


Avdan Platformu Avdan’da kömür ocağının yapılması durumunda,

  • Zeytinlikler ve  tarım alanları kömüre feda edilecek,
  • 4 mahalle kömür madenine feda edilecek,
  • Yaklaşık 3 bin kişi kömür ocağından dolayı yurdundan edilecek ve bu durumdan olumsuz etkilenecek,
  • Bölgedeki Yenidere Çayı, Kemer Barajı, Akçay, sonrasında Büyük Menderes ve Ege Denizi de ortaya çıkacak sonuçlardan direkt olarak etkilenecektir.” sonuçlarını payalaştı.

Platformdan yapılan açıklamada; “Kömürü değil yaşamı seçen Avdan halkı tarım alanlarını, geçim kaynaklarını ve yurtlarını korumak, gelecek nesillerin ekolojik hakkına sahip çıkmak adına kömür madeni istemediklerini, acele kamulaştırma kararı ile Türkiye’nin net sıfır karbon hedefine uyumsuz olduğunu dile getirmektedirler. Avdan Platformu olarak 18 Mart Cuma günü saat:14.00’te, yaşamı savunan Avdanlıların yanındayız!” ifadeleri kullanıldı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.