enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Ayağı kırılınca mahsur kalan flamingo için seferber oldular

Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan Acıgöl’de, ayağı kırılınca mahsur kalan plamingo, doğaseverler tarafından kurtarıldı.

Ayağı kırılınca mahsur kalan flamingo için seferber oldular
24.02.2022
A+
A-

Halk arasında ‘Allı Turna’ olarak da bilinen bir flamingo, Acıgöl’de ayağı kırık bir halde göl kenarında dolaşırken doğasever Engin Tekeli ve Nizamettin Yalçın tarafından fark edildi. Flamingonun yanına yaklaşan ikili, ayağının kırık olduğunu anladı. Engin Tekeli, hızlı bir hamle ile soğuk suya girdi ve flamingoyu yakalamayı başardı.

Yaralı kuşu sudan çıkararak ölmekten kurtaran Engin Tekeli ve Nizamettin Yalçın, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine hemen Abdullah Emre ve Mustafa Pehlivan isimli uzman görevliler sevk edildi. Yaralı flamingo alınarak hemen tedavisine başlanıldı. Veteriner hekim kontrolünde tedavi altına alınan flamingonun bir süre daha tedavisine devam edileceği öğrenildi.

Doğasever Engin Tekeli, daha önce de yine Acıgöl’ün farklı bir noktasında bir başka flamingonun hayatını kurtarmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.