enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Aydın-Denizli kıyaslanmıştı.. Özgür Özel’in bedava traktör açıklaması tartışma yarattı

2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin hazırladığı bir video gündeme oturmuştu. Videoda Aydın ve Denizli’deki çiftçiler kıyaslanmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle çiftçinin bedava bir traktör ulaştığı, Denizli AK Parti’li olduğu için buradaki çiftçinin traktöre ulaşamadığı vurgulandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldığı televizyon programında bu video kast edilerek ‘Traktörler nerede?’ sorusuna;”Çarpıcı olsun diye CHP’den çiftçiye BEDAVA traktör dedik” diye cevap verdi. Bu cevap sosyal medyada büyük tepki topladı.

Aydın-Denizli kıyaslanmıştı.. Özgür Özel’in bedava traktör açıklaması tartışma yarattı
07.04.2022
A+
A-

2019 Yerel Seçimleri’nde CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Aydın Büyükşehir Başkan adayı Özlem Çerçioğlu’nun seçim kampanyası için hazırlattığı tarım üretimi içerkli videosu sosyal medyada gündeme oturmuştu. Hazırlanan videoda Aydın’da üreticiye verilen destekle anlatılırken, Aydın-Denizli kıyaslaması yapıldı. Aydın’da üreticinin refahının yüksek olduğunun altı çizilirken, Denizli’deki üreticinin sıkıntılar içinde olduğu vurgulandı.

Videoda CHP’li Aydın’da çiftçiye verilen destekle çiftçinin bedava bir traktöre sahip olduğu, AK Parti’li Denizli’de ise çiftçinin traktörden mahrum kaldığı söylendi. O dönemde bölgede etkin siyaset yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu videoyu paylaşan isimlerden biri oldu.

Aradan geçen 3 yılın ardından Özgür Özel, katıldığı televiyon programında bu video kast edilerek ‘Traktörler nerede?’ sorusuna tartışma yaratan bir cevap verdi. Özel;” O zamanki kampanya ekibimiz bana ‘Çok güzel bir videomuz var. CHP’li belediyelerdeki çiftçilere CHP’nin verdiği desteği anlattık. Bu videoyu sizin hesabınızdan paylaşırsak iyi olur’ dedi. O dönemde ben Aydın, Denizli, Muğla, Afyon’da çok geziyordum. Videoyu paylaştık. O video ortada yok artık. Aranırsa bulunabiliyor. O videoda şöyle söyleniyor;”Eğer CHP’li belediyenin olduğu bir yerde çiftçiyseniz örneğin Aydın Belediyesi size tohum desteği veriyor. Gübre desteği veriyor. Ürün tarlada kalırda kalırsa toptan alıp yoksullara dağıtıyor. Bunun için CHP’li Aydın’da çiftçi mutlu, Denizli’deki çiftçi mutsuz. Eğer CHP’li belediye seçerseniz 5 yılın sonunda traktör alacak kadar yüzünüzü güldürür”diyor.

Özel, sözlerini; “Video çarpıcı olsun diye ‘CHP’ye oy verene Traktör bedava’ sözü kullanıldı.”diye noktaladı.

Özel’in bu açıklamalarına iktidar tarafından ‘yalancılık’ suçlamaları geldi.

2019’daki o video

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.