enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5879
EURO
34,8428
ALTIN
2.493,41
BIST
9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Babadağ Üretici Kadın Kooperatifi Kuruldu

Babadağ Üretici Kadın Kooperatifi Kuruldu
19.09.2020
A+
A-

Denizli’nin Babadağ ilçesinde Babadağlı kadınların ürettikleri ürünleri değerlendirebileceği ve birçok kadını aynı paydada buluşturacak olan kooperatif kuruldu.  7 kurucu üye ile resmi işlemleri tamamlayan girişimci kadınlar isimlerini ‘Babadağ Üretici Kadın Kooperatifi’ olarak belirledi. Babadağ Belediyesi ve diğer kurumlarla yapılan görüşme ve fikir alışverişlerinin ardından üye kaydı da yapılmaya başlanacak. Kooperatif Başkanı Dilek Ay olarak seçilirken Başkan Yardımcısı Neşe Özdemir, Denetleyici Ayşe Atlı ve Ayşen Yümsek, Sayman Başak Usan olarak belirlendi.

BELEDİYE BUTİK OTEL KADINLARA TAHSİS EDİLDİ

Babadağlı kadınların tarhana, salça ve diğer yerel lezzetleri üretip satabilecekleri kadın kooperatifi için Babadağ Belediyesi tarafından, Butik Otel kadınlara tahsis edildi. Kadınların ürettikleri ürünlerin satışı için kooperatif Cumartesi ve Pazar günleri de açık olacak.

“ÜRETTİKÇE KAZANACAĞIZ, KAZANDIKÇA ÜRETECEĞİZ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan kooperatif başkanı Dilek Ay “Babadağlı kadınlarımızla el ele vermek, birlikte üretip birlikte kazanmak için kooperatifimizi açtık. Gerekli resmi işlemlerimiz başladı, kadın arkadaşlarımızla bir araya gelmemize çok kısa bir zaman kaldı. Kooperatifimiz kurulur kurulmaz hemen üye kayıtlarına başlayacağız. Önümüzdeki süreçte kadınlarımız Balçova Kadın Kooperatifimize bir ziyarette bulunacak. Balçova’daki kadın arkadaşlarımızın yaptıklarından deneyim edinip Babadağ’da da kadınlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Amacımız ev ekonomisine katkı sağlamak, evde huzur olmasını sağlamak, kadınları sosyalleştirmek, streslerini en aza indirmek. Kadınlarla ürettikçe kazanacağız, kazandıkça üreteceğiz.” dedi.

“HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Konuyla ilgili düşüncelerini belirten Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise “Kadınlarımızı bir araya getirmenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın Kooperatifimiz ile birçok kadınımız ekonomisine katkı sağlayacak ve sosyalleşecek. Ülkemizin geçtiği zor günlerde, ekonomimizin daraldığı bu günlerde böyle bir proje bizleri çok mutlu etti. Kadınlarımız da bu kooperatif için çok emek harcadı. Kurucu arkadaşlarımızın hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Bizler de Babadağ Belediyesi olarak, belediye bünyesinde olan Butik Otel’i kadınlarımızın üretim alanı olarak tahsis ettik. Göreve geldiğimiz günden beri her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kadınlarımızı ileriye taşıyacak olan bir projeye böylelikle katkı sunmak bizler için gurur verici. Kadınlarımıza yeni yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.