enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

Bakan Pakdemirli’den, Denizli’deki orman yangını hakkında açıklamalar

Bakan Pakdemirli’den, Denizli’deki orman yangını hakkında açıklamalar
03.09.2020
A+
A-

Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Hayriye Mahallesi’nde başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan orman yangınını, geniş bir alanda devam ediyor. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verilen yangını, kontrol altına almak için karadan yoğun müdahale sürüyor. 7 saattir devam eden yangın için İzmir’den helikopterle Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, havadan yangının devam ettiği sahada inceleme yaptı. İncelemelerinin ardından saha ekiplerini denetleyen Bakan Pakdemirli, burada yangının durumu ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Saat 13.40 sıralarında çıkan yangına 10 dakika sonra müdahalenin başladığını belirten Bakan Pakdemirli, “Şuanda Türkiye’nin birçok yerinde yangınımız var. Maalesef aynı buranın dışında Uşak, Kastamonu, Sinop, Taşköprü ve Çubuk’da yangınlara müdahale ediyoruz. Sinop Boyabat tamamı ile kontrol altına alındı. Uşak’taki yangında belli noktaya geldi. Ama şuanda Kastamonu Taşköprü’de ve Çubuk’ta şiddetli bir yangınımız var. Maalesef tabi meteorolojik koşulların bu hafta için aleyhimize işleyeceğini söylemiştik. Meteorolojik koşullar nedeniyle ciddi bir şekilde nemin az olmasından dolayı bütün ormanlarımız neredeyse çıra gibi. Gün içerisinde orman yangınlarıyla mücadele edebileceğimizin de üstünde yangınlar ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

“25 hektar alan zarar gördü”

Denizli’deki yangınla mücadelede önemli bir mesafe kat edildiğine dikkat çeken Pakdemirli, şöyle konuştu:“Bu yangında 49 arazöz, 16 tanker, 2 ilk müdahale aracı, 7 helikopter, 5 dozer, 8 tane dozerimiz yolda ve 150 personel ile bu yangına müdahale ediyoruz. Havadan gördüğümüz kadarıyla bu yangın, büyük bir yangın değil. Kontrol altına alamayacağımız ve ya üstesinden gelemeyeceğimiz bir yangın değil. Sadece etrafını tamamen çevrelememiz gerekiyor. Ek gelen yoldaki takviye araçlarla birlikte inşallah gece ilerleyen saatlerde yangını çevrelersek tamamen kontrol altına aldık diyebileceğiz. Şu anda helikopter ile yukarıdan görebildiğimiz kadarıyla göz kararı söyleyebileceğimiz 25 hektar gibi bir alan etkilenmiş gözüküyor. Alanın merkezinde ateş biraz harlı onun dışındaki yerlerde ateşle çok önemli bir sıkıntı yok. Rüzgar şimdilik lehimize gözüküyor. Gece ilerleyen saatlerde hava ile ilgili önemli bir gelişme olmazsa rüzgarda lehimize görünüyor. Yangınla ilgili çok deneyimli bir ekip burada. Çok hızlı bir şekilde inşallah burayı da hallederiz. Çok geniş bir alan değil, şu anda bir kanyonda hapsolmuş durumda. Büyük bir yangın değil. Çok daha büyük yangınlarla mücadele ettiğimiz oluyor. Sadece önemli olan bunu tutmak. Etrafını çevirmek ve kaçmamasını sağlamak. Arazi koşulları gereği de bizi aşırı zorlayacak bir yangın değil. Çünkü yanının etrafında ciddi yollarımız var. Açılması gereken ek yollarda dozerler vasıtasıyla açılacak. Gereği yapılacak”

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGININ GENİŞLEMEMESİ İÇİN KARŞI ATEŞ TALİMATI VERDİ

Zaman zaman geceyi aydınlatan alevlere birkaç metre mesafe kalıncaya kadar yaklaşan Bakan Pakdemirli’nin yetkililerle yaptığı görüşme sonucunda yangının genişlemesini önlemek ve kontrol altına almak için karşı ateş yöntemi kullanılmasına karar verildi. Pakdemirli’nin talimatı üzerine, yangının patlama yapma riskinin olduğu noktaların farklı bölgelerinde uzman ekipler tarafından karşı ateşler yakıldı. Pakdemirli, bu çalışmaları yerinde takip etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.