enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3667
EURO
34,9837
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Selçuk açıkladı, yazın okullar açık olacak mı?

Bakan Selçuk açıkladı, yazın okullar açık olacak mı?
16.04.2020
A+
A-

Bakan Selçuk, okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılacağı ve yazın okulların 2 ay açık olacağı iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

İşte Bakan Selçuk’un açıklamaları;

OKULLAR AÇIK OLACAK YORUMU DOĞRU DEĞİL

Öğrenmede unutmanın olmaması için çabalıyoruz. Telafi eğitiminin amacı tamamlayıcı olması.Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. ‘Yazın 2 ay okullar açık olacak’ yorumu doğru değil. Veliler çocuklarla eğlenip bilgilenebilirler.Bu konu bizim kararımıza göre belirlenecek bir konu değil. Bilimsel verilerle karar verilmesi gereken bir durum.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler ele alarak Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar verilmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda, günlerde her gün yaptığımız değerlendirmeleri artırıp bu konudaki kararı paylaşacağız.

LGS’DE TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız.Eğer koşullar gerektirirse okulların 30 Nisan’da açılmasıyla ilgili kararımızı yeniden gözden geçiririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.