enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8067
ALTIN
2.427,76
BIST
9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Bakan Soylu Pamukkale Belediyesi önceki başkanı Gürlesin ve yardımcısı hakkında soruşturma izni verdi

İçişleri Bakanlığı, Pamukkale Belediyesi’ni toplamda 8 milyonu aşkın zarara uğrattıkları belirtilen önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Başkan Yardımcısı Selim Arkan hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan soruşturma açılması için izin verildi.

Bakan Soylu Pamukkale Belediyesi önceki başkanı Gürlesin ve yardımcısı hakkında soruşturma izni verdi
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından 2019 yılı aralık ayında şikayet edilen ve son olarak geçtiğimiz şubat ayında ilçe başkanı Arda Arpacı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tarafından basın açıklaması ile yeniden gündeme getirilen usulsüzlük iddiaları, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi ile birlikte yargıya taşındı.

Bağbaşı ve Aktepe Kültür Merkezleri ihalelerini alan yüklenici firmaların hak ediş alacaklarını banka ve finans kuruluşlarına temlik etmiş olmalarına karşın ödemelerin belediye tarafından bu firmalara yapıldığı, bu ödemeler nedeni ile belediyenin aynı paraları bu defa temlik alan banka ve finans kuruluşlarına ikinci kez ödemek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Pamukkale Belediyesi’nin ikinci kez ödemek zorunda kaldığı tutarın 8 milyon 384 bin 814 lira 16 kuruş olduğu tespit edildi. Buna karşın yüklenici firmalar aleyhine bu zararın tazminine yönelik açılan icra takiplerinde herhangi bir tahsilat yapılamadığı, belediye zararının giderilemediği rapora yansıdı.

SÖZLÜ EMİR UYGULANMAYINCA YAZILI EMİR VERİLDİ

Mülkiye başmüfettişleri tarafından düzenlenen raporda belediyenin başkanlık makamı tarafından, alacağın devredilmiş olduğu bankalar yerine yükleniciye ödeme yapılmasının sözlü olarak emredildiği, kanunsuz olan bu emrin (ilgili personelce) uygulanmaması ve emrin yanlış olduğunun sözlü olarak makama bildirilmiş olmasına karşın, başkanlık makamınca usulsüz ödemenin yapılması için bu defa yazılı emir verildiği belirtildi.

Rapora göre 2014-2019 yılları arasında AK Partili Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın, “Yapılacak iş ve işlemlerin ve doğabilecek sorumlulukların tarafımızda olduğunun bilinmesi” ibaresini içeren yazılı talimatlar ile usulsüz işlemi yapmaktan imtina eden personele ödemenin yapılması emrinin verildiği görüldü.

BAŞKAN ‘HABERİM YOK’ DEDİ, ÇEKTE İMZASI ÇIKTI

Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in mevzuata aykırı olarak yapılan ödemelerin kendisinin bilgisi dahilinde olduğunu gösteren memur ifadelerinin varlığı, ödemelere ilişkin bir kısım çeklerin kendi imzasını taşıdığı ve yapılan ödeme miktarlarının yüksekliği nedeni ile savunmasında belirttiği gibi bu ödemelerin bilgisi dışında yapılmasının hayatın doğal akışına aykırı olduğu saptandı.

Saptama doğrultusunda savunmalarına itibar edilmeyen Hüseyin Gürlesin ile Selim Arkan’ın eylemlerinin görevi kötüye kullanma suçu oluşturduğu belirtilerek soruşturma izni verildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Solu imzası taşıyan soruşturma izni verilmesine yönelik kararda adı geçen iki eski yöneticinin, görevin gereklerine aykırı hareket ederek yüklenici firmalara menfaat sağlandığı belirtildi. İki eski yöneticinin Danıştay nezdinde itiraz hakkı bulunurken, bu itirazın kabul edilmemesi halinde Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın yapılarak yargı sürecinin başlayacağı öğrenildi.

PROJEYİ YENİ BAŞKAN SÜRDÜRÜYOR

2018 yılında başlanan bu önemli projenin çeşitli sorunlar nedeniyle tamamlanamadığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hukuki sorunları aştık. Bu önemli projeyi bir an önce halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak sosyal tesisimizde bölge halkının bir çok ihtiyacını karşılayacak olan, düğün salonları, nikah salonları, otopark, salon sporlarının yapılabileceği alanlar ile alış veriş merkezi ve en önemli çalışmalardan biri de çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için kullanılacak olan robotik kodlama merkezi olacak” dedi. Başkan Örki, Aktepe’ye hem de ilçemize değer katacak olan bu projenin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Aktepe Sosyal Tesisleri’nde salon sporları için bin metrekarelik alan ayrıldı. Tesiste arşiv binası, kapalı otopark, alışveriş merkezi, dükkanlar, toplantı ve nikah salonları, düğün salonları, robotik kodlama ve eğitim alanı, müzik eğitim merkezi, kafeterya gibi alanlar bulunacak. Maliyeti 7,5 milyon TL olacak tesiste çalışmalar kısa süre içinde başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.