enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Baklan’da 128 Konut için Kuralar Çekildi

Baklan’da 128 Konut için Kuralar Çekildi
18.05.2018
A+
A-

Denizli’nin Baklan ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Baklan Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 128 konutun kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde hak sahiplerinin mutluluk ve heyecanı en üst düzeydeydi.

Baklan Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde yapımı tamamlanan 128 konutun kura çekimi yoğun bir katılımla, noter huzurunda gerçekleştirildi.

Baklan Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura çekimine Denizli Valisi Hasan Karahan, Baklan Kaymakamı Onur Yeniay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Metin Düz, siyasi parti temsilcileri, ilçe bürokratları, muhtarlar, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

“Dünyada mekan, ahirette iman”

Kura çekim töreninde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, “Böyle hayırlı bir günde, güzel bir işin çekilişini yapıyoruz. Atalarımızın dediği gibi ‘Dünyada mekan ahirette iman’, hele bu Ramazan ayında olunca aliyülala. Bir yıl gibi kısa bir sürede bu konutlar inşa edildi. Baklan Belediye Başkanımızın emeğini biliyoruz, konutların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hak sahibi olan Baklanlı hemşehrilerimiz konutlarında mutlu ve huzurlu bir şekilde bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi

“Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılıyoruz”

Kura çekiminde açıklamalarda bulunan TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Baklan Belediyesi iş birliğinde, Baklan’da planlanan 128 konut, bir yıl içerisinde tamamlanarak kura çekimine hazır hale getirilmiştir. Kurumumuz tarafından vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarının karşılanması dışında, ortak kullanım amaçlı sosyal donatılar, devlet binaları, hastaneler, okullar gibi birçok farklı konularda proje geliştirerek uygulamaya konulmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Konut sorununu büyük ölçüde çözdük”

İlçenin en önemli sorunlarından birinin konut sorunu olduğunu dile getiren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, bu eksikliğin de büyük ölçüde giderildiğini belirtti. Başkan Gülsever, “Göreve geldiğimiz günlerde yakın çalışma arkadaşlarımızla ilçemizin en önemli eksiklerinin başında konut sorunu olduğunu ve öncelikle bu konunun çözümlenmesi hususunda çalışmalar başlattık. Kentsel Dönüşüm kapsamında konut sorununu çözmeye çalıştık. O günlerde karşımıza o denli engeller konuldu ki, yakın bir zamanda bu yolla ilçemizdeki konut sorununun çözümünün imkansız olduğunu gördük. Alternatif olarak Toplu Konut İdaresi’ne başvurduk. Bu konuda da başta arsa temini olmak üzere birçok olumsuzluklarla karşılaştık. Baklan Belediyesi olarak konutlarımızın yapıldığı parselleri yirminin üzerindeki maliklerden tek tek satın aldık. İmar uygulamalarını tamamladık ve TOKİ’ye arsa devrini gerçekleştirdik. Bilgi ve takibimizde projeler üretildi ve ihaleye çıkıldı. Konutların temel kazıları Belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. TOKİ ve Belediyemizin takibinde müteahhit firma konutların yapımını bir yıl içerisinde tamamladı ve bu güne gelindi. Bu çalışmayla birinci aşamada, ilçemizdeki konut sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Hak sahibi olan hemşehrilerimize hayırlı olsun, güle güle otursunlar. Konutların yapımı ilçemize ayrı bir katma değer katmıştır. Ben projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda çalışmalarını yürüttüğümüz, 2. Etap Konutların ihalesini gerçekleştirerek, inşaat temellerini birlikte atacağız. Bu husustaki çalışmalarımızda sona gelinmiştir. Baklan ve mahallelerimizde her neyi yapmayı hedefledik ve projelendirdiysek, hepsi bir bir hayata geçirilmektedir” diye konuştu.

“Her şey hayal etmekle başlar”

“Şehrimiz, Ramazan-ı Şerif ile birlikte güzellikleri yaşamaya başladı” diye sözlerine başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcı Ali Değirmenci, “Toplu konut kuralarımız dün Sarayköy’de olmuştu bugün Tavas ve Baklan’da devam ediyor. Gelirken inceledim konutların yapıldığı yer Baklan’ın en güzel yerinde; Baklan’a girdiğinizde adeta sizi selamlıyor. Orada oturacak olan hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Her şey hayal etmekle başlıyor. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Baklan’a hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Kura çekimini gerçekleştiren hak sahipleri çekilişin ardından, sahip oldukları konutlarını mutluluk ve heyecan içerisinde gezdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.