enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

İl Sağlık Müdürlüğü Denizlili Kadınları Kanser Taramasından Geçiriyor

İl Sağlık Müdürlüğü Denizlili Kadınları Kanser Taramasından Geçiriyor
21.03.2018
A+
A-

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile Baklan İlçesi Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Müdürlüğün aracı ile Pamukkale KETEM’e getirilerek mamografi, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal kanser taraması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile Baklan İlçesi Boğaziçi Mahallesinde yaşayan 40-69 yaş arası kadınlar İl Sağlık Müdürlüğü aracı ile mahallelerinden alınarak tarama için Pamukkale KETEM’e getirildi. Meme muayenesi, mamografi taraması ve gerekli görülen kişilerde serviks (rahim ağzı) ve kolorektal kanser taraması yapılan kadınlara kanser konusunda da farkındalık eğitimi verildi.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır; İlçelerde Yaşayan Kadınlara Tarama

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kanserde erken teşhisin hayat kurtarıcı etkisinin çok önemli olduğunu vurgulayarak İlçe Sağlık Müdürlükleri koordinasyonu ile İlçelerde köylerde yaşayan kadınları düzenli aralıklar ile KETEM’lerde taramadan geçirdiklerini söyledi. Öztürk: “Sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün olabilmekte ve tarama programlarımız sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerimizde (KETEM) Serviks, Meme ve Kolon kanserlerinde erken teşhis amacıyla halkımıza ücretsiz olarak bu tarama hizmeti verilmektedir. Yine İlçelerimizden de tarama için 40-69 yaş aralığındaki kadınlarımızı KETEM’lere belediyelerimizin destekleriyle taşıyoruz, ancak destek veremeyen ilçelerimizdeki kadınlarımızı da Müdürlüğümüz araçları ile getiriyor, taramalarını yaptırıp ilçelerine bırakıyoruz.

Bu tarama programımıza destek veren tüm belediyelerimize teşekkür ederiz. Bugün de Baklan İlçemiz Boğaziçi Mahallesi’nden kadınlarımızı tarama için Müdürlüğümüz aracı ile Pamukkale KETEM’e getirerek taramalarını yaptık. Hepsine sağlıklı bir ömür diliyoruz. Hedefimiz; İlçelerde ki vatandaşlarımızda da kanser farkındalığı oluşturabilmek ve erken evrede kanserleri tespit ederek, sağlıklı bir şekilde hayat sürmelerini sağlamak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.