enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5392
EURO
34,8728
ALTIN
2.432,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Menderes Sorununa Halk Tepkili

Menderes Sorununa Halk Tepkili
A+
A-

Büyük Menderes’in yaz ayları gelmesi ve sıcaklıkların artması ile kuruma tehlikesi halkı endişelendiriyor. Denizlidedahaber.com çevre ilçelerden vatandaşlara oluşan durumu sordu.

Menderes'in kuruyor

Menderes’in kuruyor

Halk Tepkili

Işıklı Barajı’ndan sadece sulama birliklerine su verilmesi sonu Büyük Menderes kuruma tehlikesi geçiriyor. Bugün denizlihaber.com’un verdiği toplantı detaylarına göre DSİ yöneticileri şu anda nehir yatağına su verilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bölge halkı ise bu duruma oldukça tepkili. Bölge vatandaşlarında Süleyman Yayan isimli vatandaş;” Menderes’te su kalmadı. Küçük göletler oluştu. Onlarda bir kaç gün sonra kurur. Buradaki canlılar ölmeye, doğal yaşamın dengesi bozulmaya başladı”dedi.

Menderes kuruyor

Menderes kuruyor

”Ben uyumuyorum siz niye uyuyorsunuz”

Bölge vatandaşlarından S.Y konu ile ilgili yetkili kurumları aradığını belirtti. Süleyman Yayan;” Bu durumu Denizli İl Tarım’a, DSİ’ye, Kaymakamlıklara ilettim. Gece yarılarına kadar telefonla aradım. Ben uyumuyorum siz niye uyuyorsunuz diye sordum. Baraj kapakları biran önce açılmalı.”dedi.

Fethi Akcan denizlidedahaber.com’a konuştu

Fethi Akcan

Fethi Akcan

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Işıklı Barajı’ndan su verilmesi kesildiğini belirterek, şuan Menderes’in kuruma aşamasına geldiğini söyledi. Akcan verdiği demeçte;” Bugün  DSİ Şube Müdürü Muhittin Püskül, DSİ üst düzey yöneticileri, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Çivril, Çal ve Baklan’daki sulama birliklerinin başkanları’nın katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik.”dedi.

Fethi Akcan;”Söz aldık”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan bugün gerçekleştirilen toplantıdan çıkan sonucu açıkladı. Akcan; ”Gerçekleştirdiğimiz toplantıda tepkimizi ortaya koyduk. Şuanda Çal’da arazilere su verilemiyor. Arazi’deki mahsüller kurumak üzere, 1-2 gün içinde su almazlarsa da kuruyacaklar. Aynı sorunları Çivril ve Baklan Belediye Başkanları’da dile getirdi. Biz görevlilerden söz aldık ve kapakların açılmasını bekliyoruz. Menderes’e su verilmek zorunda. Su verilmemesi kanuna aykırı.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.