enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Baklan’da büyük atılım! 2 kooperatif faaliyete başladı, İhtisas OSB müjdesi

Denizli’nin Baklan ilçesinde büyük bir üretim atılımı başladı. Bir çok tarımsal ürün çeşitliğine sahip Baklan Ovası’nın verimi 2 kooperatif faaliyetine başladı. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nin üretime başladığını, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ise Güney Ege Kalkınma Ajansı’na(GEKA) ilk projesini sunduğunu söyledi. Başkan Gülsever, ihtisas gıda OSB çalışmaların ise bakanlıkta başlatıldığının müjdesini verdi.

Baklan’da büyük atılım! 2 kooperatif faaliyete başladı, İhtisas OSB müjdesi
26.12.2020
A+
A-

Baklan’da üretimle şahlanmak için büyük bir adım attı. İlçede kurulan Ticaret Bakanlığı destekli Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi üretime başlarken, Tarım Bakanlığı Destekli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ise GEKA’ya ilk projesini sundu. Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nde kadınlar ilçenin yöresel lezzetlerini hazırlamaya başladılar. Ticaret Bakanlığı’ndan 110 bin TL hibe desteği alan kooperatife paketleme, sıvı dolum, jeneratör, ezme makinesi gibi bir çok üretim aracı kazandırıldı. Belediye iştirakli kooperatifin yaklaşık 200 bin liralık masrafı hibe ve belediye bütçesinden karşılandı.

BAŞKAN GÜLSEVER KOOPERATİFİ TANITTI

Kooperatifler hakkında Deda Haber’e konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever,” Bölgemiz açısından olması gereken girişimlerdi. Bizler her zaman üreticimizin yanındayız. Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nde kadınlarımız üretime başladı. Bu kooperatif kadınlarımıza istihdam sağlayacak. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Kaymakamlık, halk eğitim, İŞKUR da gerekli desteği verecek. Erişte, bulgur, el işleri, hamur işleri, pekmez, sirke, reçel, bahçelerde üretilen ürünler, alıç, ahlat armutu çok sayıda ürün bu kooperatiften sofralara gidecek. Bölgede yetiştirilen bademler paketlenerek satılacak. Denizli piyasası ve çok sayıda piyasaya elektronik ortam satışa arz edilecek. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Üretimde çeşitliliği sağlamak istiyoruz. Kooperatifimiz teşvik kapsamında olduğu için makinelerin kademe muafiyet sıfırdır. Ben bu önemli projeye tüm kadınlarımızın katılmasını bekliyorum” dedi.

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ İLK PROJESİNİ SUNDU

Bir diğer kooperatif girişimi ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu. Başkan Gülsever, kooperatifin GEKA’ya ilk projesini sunduğunu ve yaş sebze meyve kurutama makinesinin kazandırıldığını belirtti.

SON MÜJDE GIDA İHTİSAS OSB

Başkan Gülsever’den Denizli ve Baklan’a son müjde ise Gıda İhtisas OSB hakkında geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile son görüşmesinde çalışmaların başladığı bilgisini alan Gülsever çok yakında somut adımların atılacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.