enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3025
EURO
35,1585
ALTIN
2.280,71
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Başkan destekledi, üreten kadınlar harekete geçti! Çal Kadın Kooperatifi açıldı, eşsiz ürünler tam not aldı

Başkan destekledi, üreten kadınlar harekete geçti! Çal Kadın Kooperatifi açıldı, eşsiz ürünler tam not aldı
14.12.2021
A+
A-

Çal İlçe Otogar binasındaki Çal Kadın Kooperatifi önünde yapılan açılış törenine İlçe Kaymakam Vekili Ökkeş Furkan Karakurt, Rektör Vekili Prof.Dr.İbrahim Kısaç, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, İl Milli Eğitim müdürü Süleyman Ekici, TDDK İl Koordinatörü Şakir Çınar, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çal’ın üreten kadınları açılış töreni için hazırladıkları keşkek, dolma, sarma, aşure, börek ve katmeri davetlilere ikram etti.

ÇAL GARASI DÜNYA MARKASI OLACAK

Açılışta, Çal Kadın Kooperatifi’nin e-ticaret yapacağı www.calgarasi.com.tr isimli sitenin de tanıtımı yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Fethi Akcan, ismini yörenin üzüm cinslerinden olan Çal Garası’ndan alan Çal Garası markasını dünyaya pazarlamayı hedeflediklerini söyledi. Akcan, “Biz destekledik, üreten kadınlar harekete geçti. İlk etapta Hollanda, Belçika ve Avusturya’ya ürünlerimizden gönderdik. Çal Garası’nı dünya markası yapmak istiyoruz. Aydınlık yarınlar için üretim, üretim, üretim diyoruz. Bu projeyle kadın istihdamına önemli katkı sağlayacağız. Kadınlarımız üretecek ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. En önemlisi Türk kadını kendi ayakları üstünde duracak.. Belediye başkanı adayı olduğumda, başkan olduğumda bile bu kadar heyecanlanmamıştım” diye konuştu.

AHLAKİ KURALLAR İÇİNDE TARTIŞALIM AMA HERKES ÜRETİME ODAKLANSIN

Başkan Akcan, Çal’da kadın istihdamı ve tarıma yönelik hayata geçirdikleri projelerin zaman zaman eleştiri aldığını sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti;

“Eleştiri elbette olacak. Ancak, muhalefet edenler yapıcı olmalıdır. Ahlaki kurallar içinde davranmalıdır. Yerel yöneticiler olarak bizler ve bizi eleştirenler üretime odaklanmalıdır. Böylece daha aydınlık yarınlarımız olur. İlçemizdeki şarap fabrikaları geçen yıl devlete 500 milyon TL vergi ödedi. Çal’ın nüfusu az ama yarattığı katma değer çok fazla. Arazilerimiz verimli, mermer zengini yataklarımız var. Çal’da oluşturmayı planladığımız eko turizme Çal Kadın Kooperatifi de ürettiği ürünlerde büyük katkı verecek. Büyük Çal Ailesi üretecek ülkemiz ve bölgemiz kazanacak. Hedefimiz 2 yıl içinde ihracat yapan kooperatif haline gelmek.”

Video hazırlanıyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.