enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Başkan İlhan’dan 23 Nisan Mesajı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yönetim kurulu adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayımlandı.

Başkan İlhan’dan 23 Nisan Mesajı
22.04.2021
A+
A-

Ulusumuzun muhteşem bağımsızlık mücadelesini yürüten, Türkiye Büyük Millet Meclisi` nin açılışıyla birlikte yeni bir devletin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milli tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımı olan bu tarih, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğu ulusal egemenliğimizin tarihidir. Atamızın çocuklara duyduğu sevginin, inancın ve değerin bir göstergesi, yarınlarımızın umudu olarak çocuklara armağan ettiği bu büyük gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiş, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ mızı gururla, coşkuyla ve aynı heyecanla her yıl kutlamaya devam ediyoruz. Ancak, ne yazık ki çocuklarımız zaman zaman çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban gibi kanayan yaralarımız olmaktadır. Çocuk hakları ile ilgili yasa çalışmaları çocuğun yararı gözetilerek yapılsa da, uygulamada yetersiz kalmakta; kanayan yaralarımızı durduramamaktadır. Hiç yoktan sebeplerle yitirdiğimiz, mağduriyetler, istismarlar, hak ihlalleri yaşattığımız çocuklarımızı maalesef koruyamıyoruz. Suça sürüklenen çocuklarımıza her gün bir yenisini ekliyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu 23 Nisan’da da dileğimiz tüm çocuklarımızın bütün acılarına, yaşanmışlıklarına inat doya doya gülmeleri, mutlu olmaları ve bayram coşkusunu hissederek çocukça yaşamalarıdır.

Ulu Önder Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, değerlerine sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, vatanını, milletini seven, görev ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesi bizlerin görevidir. Yarınlarımıza güvenle bakabilmek için çocuklarımızın yaralarını sarmalı, başlarını koyacakları omuz ve sağlıklı bireyler olmaları için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

Ülkemizi karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, bayramımızın ülkemize ve çocuklarımıza güzel ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.