enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,9431
ALTIN
2.436,33
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Başkan Zolan, Denizli’nin Koronavirüs mücadelesini değerlendirdi

Başkan Zolan, Denizli’nin Koronavirüs mücadelesini değerlendirdi
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Zolan, Dünya Çevre Günü hakkındaki açıklamaları öncesi şehirde gerçekleştirilen koronavirüs mücadelesi ve şehrin ne durumda olduğu hakkında bilgiler paylaştı.

KORONAVİRÜS SALGININI DENİZLİ’DE KONTROL ALTINA ALDIK

Başkan Zolan, basın mensuplarının salgının zor günlerinde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla büyük bir çaba sarf ettiğini belirtti ve teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı. Zolan,”Uzun yıllar sonra salgın süreciyle karşılaştık. İlk defa karşılaştığımız husustu. Karşılaştığımız günden itibaren başta sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlıklarımızın bir çok konuda genelge ve koordinasyonu ile yerelde kurulan İl Umumi Hıffızıhha Kurulları ile çalışma gerçekleştirdik. Denizli’de de vatandaşlarımız en üst seviyede kurallara uyarak şehrimizde yüksek seviyede başlayan salgını çok şükür kontrol altına aldık. Denizli mücadelede örnek gösterilen bir il oldu. Bunu tüm Denizli, tüm ülke olarak başardık.”dedi.

TÜRKİYE’NİN KORONAVİRÜS MÜCADELESİNE ÖVGÜ

Türkiye’nin koronavirüs salgınındaki başarısına değinen Zolan,”Ülkemiz bu süreçte tüm dünyaya örnek oldu. Özellikle sosyal ve sağlık konusunda bir sıkıntı yaşanmadı. Dünyadaki ülkelerde alt yapı sıkıntıları nedeniyle zorluklar yaşandığını gördük. Biz ülkemizin sosyal devlet konusunda örnek olduğunu gördük. Şehrimizde de sayın Valimiz ile birlikte, kurumlarımız ile temizlik, hijyen, vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek anlamında, kurulan Vefa Sosyal Destek grupları ile hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürdük.”ifadelerini kullandı.

“PEŞ PEŞE VAKASIZ GÜNLER GEÇİRİYORUZ”

Koronavirüs salgının Denizli’de yüksek başladığını ifade eden Başkan Zolan,”Salgının şehrimizde yüksek başlamasının sebebi, Denizli’nin dünya kenti olması, 170’ten fazla ülkeye ihracat yapması, 12 ay turizm hareketliliği olan bir şehir olmasıdır. Bu nedenle başlangıçta yüksek olan salgın başarılı çalışmayla kontrol altına alındı. Peş peşe vakasız günler geçiriyoruz. Çıkarsa 1-2 vatandaşta vaka oluşuyor. Bu vakalarda gerekli izolasyon sağlanıyor. Tabii ki tamamen salgın bitti diyemeyiz. Türkiye’de, dünyada bitmeden bitti demek mümkün değil. Dünya hareketli olduğu sürece tehlike var. Hayat normalleşiyor ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Bu kurallar kendimiz, sevdiklerimiz içindir. Denizli bu işten Denizli’nin başarılı çıktığını söylüyorum. Sürdürülebilir olması için de vatandaşların hassasiyet göstereceğine inanıyorum.”şeklinde konuştu.

HABER: ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.