enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4847
EURO
34,5827
ALTIN
2.482,13
BIST
9.566,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
22°C

“Bayiler sattığı akaryakıtın yerine yenisini artık koyamaz durumda!”

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Denizli İl Başkanı Ali Onur Akça, akaryakıt zamları ve bayilerin kar marjlarının yok olmasıyla birlikte zor bir sürecin içinde olduklarını belirterek, “Bayiler sattığı akaryakıtın yerine yenisini artık koyamaz durumda. Bugüne kadar ‘Batıyoruz’ diyorduk ama sözün bittiği yere geldik. Bayilerin iflas etmesiyle binlerce kişi de işsiz kalacak. Ayakta kalmak için kar marjları yeniden belirlenmesi acilen zaruridir” açıklamasında bulundu.

“Bayiler sattığı akaryakıtın yerine yenisini artık koyamaz durumda!”
15.03.2022
A+
A-

PÜİS Denizli İl Başkanı Ali Onur Akça, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden en büyük darbeyi gören kesimin, akaryakıt bayileri olduğunu belirterek; “Artık dayanılmaz bir noktadayız” uyarısında bulundu. Öyle ki, istasyonların sattığı akaryakıtın yerine yenisini almayacak duruma geldiğini yani iflasın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Akça, “Daha önce de ifade ettiğimiz gibi işletmelerimizin enerji maliyetimiz çok arttı. İstasyonlar 24 saat ışık yakıyor, elektrik tüketiyor. Çalışan maliyetlerine de bakarsak artık kaldıramayacağımız bir yükün altına girmiş durumdayız. Gelirimiz düştüğü için ana sermayemizde de devasa erimeler yaşanıyor. Bayiler sattığı akaryakıtın yerine yenisini koyamaz durumda. Daha önce 100 bin liraya dolan tanker, artık 600 bin liraya doluyor. Bayiler iş güvenliği uzmanının bile giderini karşılayamaz haldeler. Enerji maliyetlerini hiç söylemiyorum, personel maliyeti ise çok arttı. ‘Batıyoruz’ diyorduk ama artık battık ” dedi.

“BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK”

Türkiye’de akaryakıt bayilerinde çalışan insanlarında işsizlikle yüz yüze kalacağını ifade eden Akça, “Tabi ki, sadece kendimizi düşünmüyor, sadece kendimiz içinde çare aramıyoruz. İflaslar nedeniyle bayi çalışanları da işsizlikle karşı karşıya kalacak. Türkiye’de 13 bin bayi var. Anadolu da 6 bin bayi bulunuyor. İflaslar nedeniyle sadece Anadolu’da 60 bin kişi işsiz kalacak demektir. Dahası aileleriyle birlikte 240 bin kişi bu mağduriyetten etkilenecektir.

“İFLAS KAÇINILMAZ”

Zaruri olarak acilen bir düzenleme yapılmaz ise, iflasın kaçınılmaz olduğunu belirten Akça, “Türkiye’de akaryakıt ve oto gaz fiyatlarının artmasını istemeyen en önemli sektör biziz. İş kolu olarak bu durumdan anında etkilenen de biziz. Bayilerimizde ışıkların söndürtmeyecek, ticareti devam ettirebilecek bir kar marjı belirlenmeli. Biz üzerimize düşeni şuanda dahi yapıyoruz. Hiçbir meslektaşımız tankında yakıt olup da zam öncesi gelen tüketiciye ‘Yakıt satmıyorum’ diyemez. Bu suçtur, ahlaken de uygun değildir. Buna da müsaade etmeyeceğiz. Ancak sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.