enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Belediye Başkanı Halil Ayhan 150 günlük hak ve yetki kısıtlamasına rağmen görevine devam etti

Denizli’nin Güney ilçesinin Belediye Başkanı Halil Ayhan görevi kötüye kullanmaktan Denizli İdare Mahkemesi’nin verdiği 150 günlük uzaklaştırma cezasına rağmen görevini sürdürdüğü öğrenildi. İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık tüm bu olanların üzerine bir açıklama yaptı. Devletin kanunları her şeyin üzerindedir diyen Akışık, Halil Ayhan’ın görevinden istifa etmesini istedi

Belediye Başkanı Halil Ayhan 150 günlük hak ve yetki kısıtlamasına rağmen görevine devam etti
17.03.2021
A+
A-

Güney Belediyesi’nde tekniker olarak çalışan Raif İ., 2017’de haksız yere işten uzaklaştırıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurdu. Denizli İdare Mahkemesi çalışanın başvurusunu haklı bularak göreve iadesini istedi. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise mahkemenin kararına uymak yerine, Raif İ. İsimli çalışanın işe dönmemesi için mecliste karar alıp tüm partilere imzalattı. Mahkeme kararını meclis imzalarıyla devre dışı bırakmaya çalışan Halil Ayhan’a ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçunu işlediği için dava açıldı. Yerel mahkeme Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı önce 10 aya düşürdü ve daha sonra 6 bin para cezasına çevirdi.

Üst mahkemeye başvuran Raif İ. İse haklı davasında Antalya Bölge Mahkemesi’ne başvurdu. Üst mahkeme Yerel Mahkemenin verdiği cezayı yeterli görmedi ve Halil Ayhan’a 150 gün hak ve yetki kısıtlaması yönünde karar verdi.

KARARI TANIMADI

Tüm bu olanların ardından 11 Kasım 2020 itibariyle ceza kesinleşti fakat Halil Ayhan kararı tanımadı. Belediyede makam koltuğunu bırakmayan Halil Ayhan, Belediye Meclisine başkanlık etmeye devam etti. Hukuken başkanlık yapmasının mümkün olmadığı mahkeme kararlarıyla ortada olan Halil Ayhan’ın bu tavrı tepki çekti.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık tüm bu olanların üzerine bir açıklama yaptı. Devletin kanunları her şeyin üzerindedir diyen Akışık, Halil Ayhan’ın görevinden istifa etmesini istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.